Vrtić "Ilijaš" proslavio jubilarnu dvadesetu godišnjicu postojanja

 

djeca vrtic ilijasU okviru obilježavanja 74. godišnjice JU “Djeca Sarajeva”, svi vrtići su imali bogate sadržaje i aktivnosti. Vrtić u Ilijašu je ove godine kroz tradicionalnu Kestenijadu otvorio program Dana JU “Djeca Sarajeva” i proslavio jubilarnu dvadesetu godišnjicu postojanja, a sve u cilju promocije značaja predškolstva u sistemu odgoja i obrazovanja.

Djeca su pjesmom i recitalom pozdravila prisutne. Starija grupa djece je učestvovala i u takmičarskim igrama, tom prilikom su pokazali svoju spretnost i okretnost, te odličnu grupnu saradnju.
 
U ime načelnika Općine Ilijaš, prisutnima se obratila Sanja Zagorac - Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica, koja je istakla da vrtić „Ilijaš“ iz dana u dan postaje sve ljepše mjesto za boravak mališana.
 
"Nakon svih loših dešavanja koja su se desila tokom prethodnog rata, uspjeli smo prije 20. godina vratiti ovu ustanovu u funkciju na radost naših mališana kao i na radost njihovih roditelja.
 
Trudili smo se u protekih 20. godina stvoriti što bolje uslove za boravak djece u vrtiću „Ilijaš“. Krenuli smo od jednog potpuno devastiranog objekta, a evo danas imamo potpuno funkcionalno prizemlje, opremljeno sa novom fasadom, novim krovom, stolarijom, novim podnim oblogama, led rasvjetom, kao i ograđenim dvorištem. Mislim da iz dana u dan ova ustanova postaje sve ljepše mjesto za boravak naše djece.
 
sanja zagorac jozic ju djeca sarajeva vrtic ilijasOno što bismo željeli uraditi u naredom periodu jeste da saniramo sprat vrtića, koji bi nam omogućio da rade još najmanje dvije odgojne grupe. U velikim smo pregovorima sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo koje bi trebalo da sufinansira taj projekat, naravno uz učešće Općine Ilijaš. Nadam se da ćemo do septembra naredne godine imati potpuno adaptiran i funkcionalan objekat vrtića", kazala je Zagorac-Jozić.
 
Tim vrtića "Ilijaš" zahvalio se roditeljima na prisustvu i pomoći pri realizaciji ove aktivnosti. Odgovorna odgajateljica vrtića "Ilijaš", Sanja Fejzić zahvalila se svima koji su svojim prisustvom uveličali obilježavanje tradicionalne Kestenijade, kao i proslavu jublarnih 20. godina postojanja vrtića.
 
JU "Djeca Sarajeva" Vrtić "Ilijaš" dodjelili su zahvalnice Ustanovama koje su doprinjele podršku u radu ove Ustanove.

Izvor: radioilijas.ba

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba