Vijeće roditelja OŠ “Podlugovi” jedno od najaktivnijih u KS

 

danroditelja podlugoviVijeće roditelja OŠ „Podlugovi“ upriličilo je prigodan program povodom Dana  roditelja u prostorijama škole. Na ovoj svečanosti upućene su mnogobrojne čestitke predstavnicima Vijeća roditelja za kontinuiran rad te su jedno od najaktivnijih vijeća roditelja u KS. Dokaz tome su i mnogobrojne inicijative za projkete koji su u toku realizacije a u cilju stvaranja što boljih uslova za rad u OŠ „Podlugovi“.  Predsjednik Vijeća roditelja OŠ „Podlugovi“ Adis Bećirović zahvalio se svima koji su doprinijeli poboljšanju uslova u ovoj školi.

„Zahvaljujem se svima koji su danas došli da uveličaju ovaj naš događaj. Mi smo uspjeli pokrenuti mnogobrojne projekte koji će poboljšati uslove rada u našoj školi na što smo posebno ponosni“, kazao je Bećirović.

Admir Abadžija, direktor OŠ „Podlugovi“ istakao je da se treću godinu za redom  obilježava Dan roditelja na ovakav način kojeg  ne prati samo  završna manifestacija, nego i brojni infrastrukturni projekti u koje zajednički ulažu napore Vijeće roditelja, uposlenici, menadžment škole, Općina Ilijaš i mjesna zajednica.

„Imamo jednu sinergiju djelovanja. Najvažniji je projekat koji radimo sa UNDP-om i mjesnom zajednicom, uz podršku Općine Ilijaš a to je opremanje u potpunosti dvanaest učionica školskim namještajem. Zatim ćemo raditi sanaciju sanitarnih čvorova u centralnoj školi. Zahvaljujemo se predsjedavajućoj Općinskog vijeća i Općini Ilijaš  za opremanje područne škole u Ljubnićima sportskim rekvizitima. Također, imamo vrijednu donaciju BH Telecoma IT opremom. Nadamo se i projektu UNDP-a utopljavanju škole. Zahvaljujem se svima koji su doprinijeli na bilo koji način da ova škola ima bolje uslove za rad“, kazao je direktor Abadžija.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić iskazao je svoje zadovoljstvo da su važni projekti proizašli iz inicijative Vijeća roditelja koji će biti i realizovani.

dan roditelja podlugovi„Zadovoljstvo je reći da je ovo Vijeće roditelja jedno od najaktivnijih u KS. Oni se konstantno brinu o kvaliteti i uslovima rada u ovoj školi. Jako je bitan aktivitet i sinergija između roditelja, menadžmenta škole i ljudi koji su u lokalnoj vlasti, što su i pokazali kroz razne inicijative i dobrim dijalogom. Svi projekti koje je Vijeće roditelja naglasilo kao prioritetno, bit će u našem fokusu za realizaciju“, kazao je načelnik Fazlić.

Prigodan program izveli su učenici centralne škole Podlugovi i područnih škola Ljubnići i Lješevo koji su se predstavili sa dramskim, muzičkim, folklornim, recitatorskim tačkama ali i umjećem borilačkih vještina. Također, izvedbom muzičke numere, prisutne su počastili članovi “Violeta bend-a” iz KJU “Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba” Nahorevo.

Predstavnici Vijeća roditelja OŠ “Podlugovi” dodijelili su i zahvalnice pojedincima koji su učesvovali i doprinijeli na različite načine poboljšanju uslova rada u ovoj školi.

Izvor: radioilijas.ba

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba