Evaluacija CILAP projekta na području općine Ilijaš

thumbnail received 1899961130091578Općinu Ilijaš posjetili su predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko - pravne poslove i predstavnici jedne od najvećih evropskih konsultantskih grupa za razvoj - konsultantske tvrtke NIRAS kako bi izvršili evaluaciju dosadašnjih aktivnosti koje su se na području općine Ilijaš provodile kroz drugu fazu CILAP projekta u periodu od aprila 2016. do septembra 2018. godine.

Cilj same evaluacije je pružiti Švedskoj Ambasadi informacije i znanja o postignutim rezultatima i učincima CILAP projekta, s obzirom da Ambasada Švedske u Sarajevu finansijski podupire projekat. U navedenom periodu na području općine Ilijaš, a kroz CILAP projekat, provodile su se aktivnosti na uspostavi i implementaciji Adresnog registra i Registra cijena.

Posjetioci su u kabinetu općinskog načelnika u kratkom obraćanju iznijeli razloge svoje posjete kao i sami cilj. Tom prilikom su posebno naglasili da je Općina Ilijaš izabrana kao odredište za evaluaciju iz razloga njenog angažmana i stepena uključenosti u projekte gdje su rezultati u poređenju sa većinom općina u Federaciji Bosne i Hercegovine u prednosti.

Općinski načelnik je u svom obraćanju potvrdio opredijeljenost Općine Ilijaš da podržava svaki projekat koji donosi boljitak prvenstveno krajnjim korisnicima usluga koje su predmetom evaluacije, a i boljitak u smislu što kvalitetnijeg i bržeg načina pružanja usluga od strane službi u okviru jedinstvenog organa uprave Općine Ilijaš. Također je iskoristio priliku da još jednom pohvali napore Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove kao i da se zahvali na pruženoj potpori i razumijevanju u realizaciji ne samo ova dva, nego i svih drugih projekata koje Općina Ilijaš i Federalna uprava provode kroz zajedničku saradnju i sufinansiranje uz poseban naglasak na napore koji se ulažu na nastavljanje poslova na izlaganju na javni uvid podataka premjera i katastra.

Nakon sastanka u kabinetu načelnika predstavnici Federalne uprave i konsultantske kuće izvršili su evaluaciju samih projekata u Odsjeku za katastar gdje su se upoznali sa tokom dosadašnje implementacije samih projekata te izvršili uvid u elektronske evidencije navedenih projekta prilikom čega im je praktično pokazana i dokazana primjena istih.

Pored navedenih projekata izvršena je evaluacija i svih do sada provedenih zajedničkih projekata Općine Ilijaš i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove prilikom čega je poseban akcenat stavljen na projekat registracije nekretnina, projekat stvaranja digitalnog okruženja u pogledu digitalizacija analognih katastarskih planova, digitalizaciji arhive katastarskih podataka te nabavci geodetskog instrumentarija i računarske opreme za ured katastra.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba