OPĆINA ILIJAŠ: održani pregovori u vezi nove lokacije Arhiva Notarske komore KS

U kabinetu Općinskog načelnika, održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva pravde i upave KS i Notarske komore FBiH. Pored načelnika Fazlića, sastanku su prisustvovali Ministar pravde i uprave KS Mario Nenadić, Sefedin Suljević iz Notarske komore KS, direktor JU KSC i Radio Ilijaš Benis Fazlić i Muvedeta Fazlić iz Službe za opću upravu Općine Ilijaš.

Na inicijativu Notarske komore FBiH,  Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo i predstavnici Općine Ilijaš, upriličili su ovaj stastanak kako bi počeli pregovori kojima bi se osigurao prostor za arhiviranje predmeta notara u KS.

„Nakon sastanka veoma smo zadovoljni zaključcima. Radi se o zakonskoj obavezi Notarske komore FBiH a u jednom dijelu tu odgovornost ima i Ministarstvo pravde i uprave KS da se osigura prostor za arhiviranje predmeta notara u KS. Radi se o dvije vrste predmeta i arhiva. altJedna je predmet onih notara koji su završili svoj radi iz različitih razloga a druga je arhiva notara koji još uvijek funkcionišu. Naišli smo na odličan menadžerski odgovor Načelnika općine Ilijaš koji je ponudio određene prostore javnih preduzeća u općini Ilijaš. Mislim da smo blizu dogovora oko preuređenja jednog prostora u JU KSC i Radio Ilijaš gdje je direktor ove ustanove predstavio mogućnosti i kapacitete. Ostaju još menadžerski i finansijski dogovori za koje očekujemo da neće biti u potpunosti tržišni jer se radi o Javnoj službi odnosno Javnom notarijatu i da ćemo doći do određenih dogovora, po mojoj procjeni već u narednih mjesec dana“, kazao je ministar Nenadić.

Ministar Nenadić je pozvao građane da aktivno prate rad Ministarstva pravde i uprave KS te da svojim sugestijama pomažu u ispunjavanju obaveza i ciljeva a i potreba građana, kako kaže Ministar, za koje možda u kancelarijama  u Sarajevu, uposlenici ne znaju.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba