Svečano otvorena manifestacija "Ilijaški dani 2017"

id 1Sinoć je svečano otvorena manifestacija "Ilijaški dani 2017"koja se ove godine održava do 07. jula .

I ove godine će posjetitelji moći uživati u raznovrsnom kulturno -zabavnom i sportskom programu .

Manifestacija ima tradiciju dugu već 17 godina , koja se u Ilijašu održava svake godine . U prehhodnim godinama održano je desetine pozorišnih predstava , koncerata narodne i pop muzike ,večeri sevdaha , koncerata klasične muzike , izložbi poznatih slikara , promocije knjiga , filmske večeri ..i ostali mnogobrojni sadržaji . I ove godine je pripremljen bogat kulturno -zabavni program .

Prvu noć manifestacije je počela izvedbama najlješih ilahija i kasida koje su izveli Ženski hor Hannan iz Starog Ilijaša i Hor Džemata Podlugovi .

Dodijeljene su nagrade i diplome pobjednicima literarnog konkursa " Ramazan mjesec milosti, oprosta i spasa " koji je i ove godine uspješno realizovala "JU KSC i Radio Ilijaš" uz nesebičnu pomoć sponzora :Perzijsko -bosanskog koledža sa internatom Lješevo , Lišćevicom promet i Hodžexom d.o.o.

Predsjednik komisije za izbor radova šerif ef. Čatić je proglasio pobjednike .id 2

Amra Herić je osvojila treće mjesto , učenica je VI razreda JU OŠ"Srednje" . Sponzor nagrade je Hodžex d.o.o , firma koja se bavi prodajom građevinskog materijala na veliko i malo .

Nagradu je uručila Fadila Fazlić , stručna savjetnica za kulturu i sport JU KSC i Radio Ilijaš .

Drugo mjesto je osvojila Emira Nur Muftić , pohađa OŠ "Musa Ćazim Ćatić " Sarajevo .Sponzor nagrade Lišćevica promet Podlugovi , firma koja je već duži niz godina prijatelj i podrška JU KSC i Radio Ilijaša .

Pobjednik ovogodišnjeg literrnog konkursa je Ernad Hadžavdija , završio peti razred OŠ "Srednje" .

Sponzor nagrade je PBK sa internatom Lješevo , koji su i do sada podržali mnogobrojne aktivnosti , događeje i manifestacije .

Poslije proglašenja pobjednika druženje je nastavljeno nastupom horova .

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba