U narednih 6 mjeseci rekonstrukcija filterskog postrojenja "Karašnica"


PotpisivanjeUgovoraFilterStanica 009Općinski načelnik Akif Fazlić danas je potpisao Ugovor sa firmom "MIBRAL" d.o.o Sarajevo za izradu Glavnog projekta rekonstrukcije i izvođenje radova na filterskom postrojenju "Karašnica". Riječ je o projektu vrijednosti 963.861,56 KM, a sredstva su obezbijedli Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo komunalne privrede Kantona Sarajevo 500.000,00 KM i Općina Ilijaš 463.861,00 KM. 
Prema riječima Općinskog načelnika ovo je vrlo značajan Projekat za vodovodni sistem. 
"Obzirom da imamo vodozahvat na otvorenom vodotoku rijeke Misoče trenutno su tretman i zdravstvena ispravnost vode najbitniji činioci u isporuci vode prema korisnicima. Ovaj projekat upravo to obezbjeđuje i zbog toga je jako bitno da smo uspjeli na vrijeme provesti sve procedure i da imamo pred sobom građevinsku sezonu. Očekujemo sredinim jeseni da se projekat  implementira i da riješimo ovo goruće pitanje u cjelokupnom našem sistemu gradskog vodovoda", rekao je Općinski načelnik Akif Fazlić.
 
PotpisivanjeUgovoraFilterStanica 016Kada uzmemo u obzir da voda, kao osnovna životna namirnica koja je od izuzetnog fiziološkog značaja i nezamjenjiva bilo čim drugim onda je jasno da se radi o projektu izuzetne važnosti u vodosnabdijevanju i isporuci pitke i čiste vode krajnjim korisnicima.

Direktorica JKP "Vodostan" Ilijaš Belma Zukić je istakla da je: "riječ o rekonstrukciji filterskog postrojenja za preradu vode 100 l/s. Ovo postrojenje je staro 50 godina, ono je i usljed ratnih dejstava fizički oštećeno i njegova funkcionalnost je na granicama. Kada govorimo o filter postrojenju onda je važno reći da to u tretmanu vode jako važan segment i s njim se uklanjaju nečistoće i bionerazgedive materije".
Direktorica se zahvalila Općinskom načelniku, Vladi KS i Ministarstvu komunalne privrede, ali i svima koji su doprinijeli u realizaciji ovog projekta, od začetka ideje, obezbjeđenja sredstava do  faze potpisivanja Ugovora. 
 
Maja Bralović direktorica firme MIBRAL d.o.o Sarajevo također se zahvalila Općinskom načelniku i Općini Ilijaš na ukazanom povjerenju za ovako zanimljiv i značajan projekat, te dodala da se: "Projekat sastoji iz dvije faze, i to: izradu Glavnog projekta, a nakon toga i izgradnju. 
Rok za projektovanje i izvođenje radova je 6 mjeseci i mi ćemo nastojati osigurati da ćemo radove izvršiti u predviđenom roku s najboljim mogućim kvalitetom". 
 
Izvođač radova je firma MIBRAL d.o.o. Sarajevo, a rok za izvođenje radova je šest mjeseci od dana potpisivanja Ugovora.    
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba