Počeli radovi na izgradnju Biznis centra u Ilijašu

biznis1Počeli su pripremni građevinski radovi na rekonstrukciji dijela objekta Kulturno-sportskog centra Ilijaš u svrhu uspostave Biznis centra. Izvođač radova je Fazum gradnja Ilijaš. Procijenjena vrijednost projekta je 350.000,00 KM s PDV-om, investitor je Općine Ilijaš, a projekat je sufinansiran namjenskim sredstvima Ministarstva privrede Kantona. Završetak građevinskih radova se očekuje u prvoj polovini 2018. godine, nakon čega slijedi opremanje Centra i njegov početak rada.
 
Oficijelni naziv projekta je Centar za održivi razvoj i podršku biznisu, a svrha uspostave Centra je da se unaprijede procesi upravljanja lokalnim razvojem, i to ravnomjerno u svim segmentima održivog razvoja u skladu s najboljim praksama koje su trenutno primijenjene u razvijenim lokalnim zajednicama širom svijeta, uključujući lokalni ekonomski razvoj, društveni razvoj, zaštitu i unaprjeđenje životne sredine i razvoj  infrastrukture, ali na način da se problematika lokalnog razvoja unutar naše lokalne zajednice rješava po utvrđenim prioritetima  u skladu sa postojećim strateškim okvirom. S obzirom na to da nam je  trenutna prioritetna oblast rješavanje problematike nezaposlenosti i da smo kao lokalna administracija u prethodnom periodu ostvarili izuzetne rezultate u oblasti povećanja biznis3zaposlenosti, kroz izgradnju poduzetničke infrastrukture i  privlačenja domaćih i inostranih investicija, cijenimo da treba nastaviti jačati institucionalne kapacitete radi stvaranja boljeg poslovnog ambijenta i uopćeno boljeg imidža općine Ilijaš, da bismo osigurali nesmetani nastavak već započetih procesa radi otvaranja novih radnih mjesta, povećanja izvoza privrednih subjekata s teritorije općine Ilijaš i nastavka poboljšanja nivoa razvijenosti naše lokalne zajednice, kazao je šef  Sektora za lokalni razvoj Općine Ilijaš Mirza Marukić.
 
 Ciljne grupe, odnosno korisnici Centra će prvenstveno biti mladi ljudi i poslovni sektor, posebice mala i srednja preduzeća. Pored usluga koje će Centar pružati poslovnom sektoru, odnosno malim i srednjim preduzećima, te Privrednom vijeću općine Ilijaš, veliki dio aktivnosti odnosno usluga će se odnositi na populaciju mladih, tako što će im biti omogućeno učešće u  edukativnim i prekvalifikacijskim programa i aktivnostima Centra, koji će se provoditi u saradnji s partnerskim organizacijama.
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba