Edukacija u Ilijašu na temu "Otpad nije smeće"

OtpadNijeSmece 007Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad d.o.o. Sarajevo organizuje javnu edukaciju građana o tome kako selektovati i bacati smeće. Edukacija građana i podizanja svijesti o selektivnom prikupljanju otpada održava se danas na Gradskom šetalištu u Ilijašu.
 
KJKP Rad ovu aktivnost organizuje u sklopu projekta "Jačanje javne svijesti kroz medijsku promociju zaštite okoliša pod nazivom – Otpad nije smeće", a koji finansira Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.
 
Stručni saradnici za edukaciju KJKP Rad tom prilikom će uz razgovor sa stanovnicima edukovati građane kako da promijene svoje navike, počnu odvajati otpad i odlagati ga u kontejnere u koje pripada (plavi, žuti, zeleni), a cilj je podizanje svijesti o važnosti reciklaže i selektivnog odlaganja otpada.
 
Općinski načelnik Akif Fazlić posjetio je lokalitet i dao punu podršku ovoj akciji, te istakao da je u budućnosti Općina Ilijaš spremna obezbijediti značajna sredstva u općinskom Budžetu za ekološke projekte. Najvažnije je uticati na jačanju svijesti o selektivnom prikupljanju otpada radi općeg dobra građana kako Općine Ilijaš tako i Kantona Sarajevo, istakao je Općinski načelnik.
 
Planirana je podjela anketa u kojoj će građani iznijeti svoje sugestije, prijedloge s ciljem unapređenja komunalne usluge i povećanje nivoa javne higijene. Dijelit će i brošure sa detaljnim objašnjenjem šta se odlaže u žuti, plavi, zeleni kontejner, a šta ne, a obezbijedili su i prigodne poklone za građane.
 
 
Šef Organizacione jedinice KJKP Rad Ilijaš Alan Šerak također je podržao ovu akciju i ukazao da je ključna stvar edukacija i podizanje svijesti građana o sekektivnom prikupljanju otpada i pozvao građane da se pridržavaju  
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba