Realizacija programa postinvesticione podrške u Općini Ilijaš

liscevicaPredstavnici Općine Ilijaš su u četvrtak, 20. aprila 2017. posjetili dvije kompanije u okviru Programa postinvesticione podrške koju Općina realizuje uz tehničku podršku Grupacije Svjetske banke i Ambasade Velike Britanije u BiH. Konkretno, radi se o preduzećima Liščevica Promet d.o.o. Ilijaš koje ima maloprodaju i proizvodnju građevinskih proizvoda i „FH Princes Trade“ doo Ilijaš koje proizvodi, prerađuje i konzervira voće i povrće. 
 
Predstavnici nevedenih kompanija imali su priliku razgovarati sa nadležnim općinskim službenicima o poslovanju svojih kompanija, planiranim novim investicijama te načinu na koji Općina Ilijaš može konkretno pomoći ovim kompanijama u realizaciji razvojnih planova.
Podrška poduzetnicima nakon inicijalnog ulaganja ključna je komponenta promocije investicija i jedan od načina kapitalizacije nastojanja svih nivoa vlasti da privuku nove, a postojeće investicije učini održivim. Program Princespostinvesticione podrške ima za cilj produbiti komunikaciju između investitora i nadležnih Općinskih službi radi ostvarivanja rasta i razvoja ovih kompanija. Općina Ilijaš je aktivni učesnik Saradničke mreže, mreže institucija na svim nivoima vlasti uspostavljene u cilju pružanja podrške investitorima u prevazilaženju administrativnih barijera u realizaciji njihovih preduzetničkih ideja.
Uspješno realizovane investicije pomažu održivi ekonomski razvoj lokalne zajednice. Ulaganjem, investitori biraju konkretne lokacije za svoje poslovanje i tim izborom postaju dio lokalne zajednice. Stoga je od ključnog značaja da svi nivoi vlasti, a posebno lokalna zajednica podrže dolazak investitora i realizaciju investicija. 
Grupacija Svjetske banke u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije u okviru projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou u BiH „LIFE“, pruža tehničku pomoć Saradničkoj mreži i Programu postinvesticione podrške u Općini Ilijaš.
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba