U posjeti Općini Ilijaš boravio načelnik Općine Breza sa saradnicima

Sastanci 005U posjeti Općini Ilijaš danas je boravio načelnik Općine Breza Munib Zaimović sa saradnicima. Prijem za goste upriličen je u kabinetu Općinskog načelnika Akifa Fazlića.
Povod za posjetu Općini Ilijaš je razmjena iskustava između dvije općine u svim segmentima rada i funkcionisanja lokalnih zajednica, a posebno u sferama koje ukazuju na sličnosti ove dvije Jedinice lokalne samouprave. 
Na sastanku je bilo riječi o poslovanju javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Općina Ilijaš, uspostavljanju i izgradnji Industrijskih zona, zapošljavanju kao i mjerama poticaja za investitore pri kupovini zemljišta. 
 
Općinski načelnik Akif Fazlić je upoznao prisutne da su u Industijskoj zoni "Luka" vlasnici zemljišta bila fizička lica od kojih je Općina otkupila zemljište, potom izradila Regulacioni plan, komunalne priključke i pristupni put, a potom zemljište prodala investitorima po tržišnim cijenama koje je usvajilo Općinsko vijeće. 
Općinski načelnik Akif Fazlić je govorio i o kontroli javne potrošnje s kojom se Općina Ilijaš može ponositi jer oba javna preduzeća čiji je osnivač općina posluju pozitivno što omogućava veća kapitalna ulaganja.
Jedna od najvažnijih tema sastanka bilo je pitanje tretmana otpadnih voda iz Podgore i naselja Slivno i dogovoreno da se u naredni mjesec dana zajedno sa predstavnicima JKP Vodostan Ilijaš i Breza izađe na lokaciju u cilju iznalaženja najkvalitetnijeg tehničkog rješenja i načina finansiranja istog. 
 
Ove i brojne druge teme i izazovi s kojim se susreću ove dvije općine bile su tema sastanka, na kraju kojeg je zaključeno da dobru praksu zajedničkih sastanaka treba nastaviti i proširiti saradnju u što više oblasti, a sve u cilju uspješnijeg funkcionisanja ove dvije Jednince lokalne samouprave. 
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba