Općinski načelnik održao sastanak sa Savjetom MZ Malešići

SastanakMZMalesici 002Na inicijativu Predsjednika Savjeta MZ Malešići g. Mirsada Hamzića danas je u Općini Ilijaš održan sastanak u cilju identifikacije i rješavanja problema s kojim se građani ove mjesne zajednice susreću.
Pored Općinskg načelnika g. Akifa Fazlića, sastanku su prisustvovali: Pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove g. Meliha Avdibegović, Pomoćnica načelnika u Službi za privredu, finansije i investicije g. Merima Osmanović, direktorica JKP "Vodostan" Ilijaš g. Belma Zukić zajedno sa svojim saradnikom g. Seidom Fazlićem, Komandir V Policijeke uprave g. Omer Kadrić, predsjednik Savjeta MZ Malešići g. Mirsad Hamzić, članovi Savjeta mjesne zajednice i građani.
Na početku sastanka bilo je riječi o sigurnosnoj i bezbijedonosnoj situaciji na području ove mjesne zajednice.
Obzirom da kroz MZ Malešiće prolazi Regionalni put frekvencija saobraćaja na ovoj dionici je  pojačana i postoji bojaznost građana da ne dođe do saobraćajne nesreća sa smrtnim ishodom.
Komandir V PU je istakao da su u proteklom periodu pripadnici V PU vršili pojačanu kontrolu saobraćaja na području cijele Općine i da su razotkrili počinioce niza krivičnih djela teška krađe. Na sastanku je dogovoreno da se nakon rekonstrukcije Regionalnog puta R-445 vrše pojačane kontorle saobraćaja a bit će pojačan i nadzor patrole tokom 24 sata kroz cijelu mjesnu zajednicu. Također iz Policijske uprave apeluju na vozače i pješake da se maksimalno pridržavaju zakonskih propisa u saobraćaju.
Na sastanku je bilo riječi i o pitanjima vodosnadbijevanja, odvoda fekalnih i oborinskih voda i održavanju puteva.

JKP "Vodostan" Ilijaš u saradnji sa Općinom Ilijaš na području ove mjesne zajednice u 2016. godini realizovao dva značajna Projekta.  Izgrađen je jedan dio novog vodovoda dužine 500 m i nabavljene su dvije nove pumpe.

Građani ali i Savjet mjesne zajednice imali su priliku Općinskom načelniku i pomoćnicama Općinskog načelnika iznijeti probleme iz ovih oblasti s kojim se susreću, a u cilju njihovog rješavanja.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba