Općinski načelnik upriličio prijem za 20 šehidskih porodica

9 120U povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama u Općini Ilijaš upriličen je tradicionalni prijem za članove 20 porodica šehida, čiji su članovi porodica poginuli kao pripadnici Armije RBiH.
Pored članova porodica šehida prijemu su prisustvovali Općinski načelnik g. Akif Fazlić, Pomoćnik načelnika u Službi za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i raseljena lica g. Nijaz Spahić, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca g. Fikreta Hodžić.
Na samom početku prisutne je pozdravila i zaželjela dobrodošlicu, 9 129Predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca g. Fikreta Hodžić, koja je istakla da je: "ovo tradicionalni prijem u Općini Ilijaš, a Udruženje nastoji da svake godine obuhvati što više porodica. Želim se zahvaliti u ime Udruženja Općinskom načelniku i nadležnoj Službi s kojom imamo izuzetnu saradnju i razumijevanje kada su u pitanju naše porodice".

9 132Zaželjevši dobrodošlicu i uputivši čestitke povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama Općinski načelnik g. Akif Fazlić je istakao: "Svake godine u Općini Ilijaš organizujemo ovakvo okupljanje, simbolički da se podsjetimo i držimo tradiciju, da znamo ko smo i šta smo, zbog čega smo ovdje i da to zbog čega smo ovdje prenosimo i našoj djeci. Moramo znati svoju istoriju, moramo znati kroz šta smo sve prošli. Nažalost mi smo Općina koja ima najveći broj porodica šehida. Kroz ove susrete i na razne druge načine trebamo pokušavati da olakšamo svi sami sebi u nošenju takve težine, takvog bola i tuge ali moramo živjeti, moramo gledati naprijed, moramo gledati na djecu koja dolaze i rastu, moramo se boriti da im napravimo bolje uslove za život i prosperitetniju budućnost. Ja se nadam da mi prosperitetniju budućnost na području naše općine gradimo  i pravimo. Nije bilo jednostavno. 1996. godine niko ovdje nije živio. Domicilni stanovnici su se vraćali iz izbjeglištva. Ljudi iz 56 općina BiH dolazili su ovdje, kupovali lokacije, stanove. Svi smo došli tu posljednjih 20 godina, gradili svoje domove i to je teret koji malo ko zna. S tog aspekta kad gledamo šta se uradilo i kakav sad izgleda Ilijaš, kako izgledaju naselja, ne možemo biti nezadovoljni. Naša je obaveza da Dan šehida stavimo u prvi plan, kao najvažniji datum koji moramo nositi u sebi i obilježavati ga. Pozivam Vas da drugi dan Bajrama na najbolji, najmasovniji način obilježimo i koristim priliku da čestitam Udruženju na vrlo aktivnom i lijepom načinu rada i komunikacije koju imamo".
Čestitkama povodom nastupajućeg praznika pridružio se i Pomoćnik načelnika u Službi za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i raseljena lica g. Nijaz Spahić.
"Želim Vam da još ovih par preostalih dana Ramazana ispostite u zdravlju i miru i da Ramazanski bajram dočekate u dobrom raspoloženju". 

Na kraju druženja su članovima šehidskih porodica uručene simbolične jednokratne donacije Općine u iznosu od po 100,00 KM.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba