Svečano obilježen 20. rođendan OŠ "Hašim Spahić"

opcinaskolanaslovnaSvečanom priredbom, sportskim aktivnostima i izložbama obilježen je Dan OŠ „Hašim Spahić“. Povodom 20. rođendan ove obrazovne ustanove, upriličena je svečana priredba u kino sali Ilijaš, sa početkom u 10:30 sati. Kroz ovu priredbu učenici su prikazali rezultate rada kako nastavnih,  tako i aktivnosti u slobodno vrijeme. Mirsad Kustura, direktor OŠ „Hašim Spahić“ u svom obraćanju zahvalio se svima koji su uveličali obilježavanje 20. jubileja i kazao da je ponosan što su na ovoj ceremoniji prisutni bivši učenici ove škole koji su danas inžinjeri, ljekari, profesori.

„Prethodno smo imali sportske aktivnosti, revijalnu utakmicu u nogometu između OŠ „Stari Ilijaš“ i „Hašim Spahić“. Poslije toga održana je prezentacija rada udruženja i klubova Osnovne muzičke i baletske škole. Nakon priredbe obići ćemo izložbu umjetničkih radova tehničke kulture i ručne radinosti, u prostorijama škole. U ovom trenutku mi imamo oko 650 učenika razvrstanih u 28 odjeljenja. Svi kapaciteti su popunjeni i imamo adekvatan prostor za rad. Za ovih 20 godina rada osnovno obrazovanje je steklo oko 2 650 učenika. Od toga oko 800 je steklo odličan uspjeh. Među njima su danas ovdje profesori, ljekari, inžinjeri, koji su naši bivši učenici. Današnja poruka bi bila sport, škola i slobodne aktivnosti“ kazao je direktor Kustura.opcinaskola1

Direktor Mirsad Kustura zahvalio se svim pojedincima, ustanovama, preduzećima, udruženjima i organizacijama koje su pomogle u radu OŠ „Hašim Spahić“ čime su pomogli da učenici ostvare svoju viziju. Također, najavljeni su i novi infrastrukturni projekti koji su planirani da se realizuju u skorije vrijeme.

U ime općinskog Načelnika, obratila se pomoćnica iz Službe za društvene djelatnosti Sanja Zagorac-Jozić. Uputila je najiskrenije čestite učenicima i uposelnicima OŠ „Hašim Spahić“ te se zahvalila načelniku Akifu Fazliću i dopredsjedavajućem Općinskog vijeća Ilijaš Mahiru Deviću koji su pomogli sve projekte koji su realizovani u ovoj školi.opcinaskola3

Recitacije, pjesmice, folklor, dramska umijeća i ples samo su dio onoga što su učenici OŠ „Hašim Spahić“ priredili na Svečanoj priredbi za sve prisutne.

Tekst i fotografije: Alma Omerović

izvor: www.radioilijas.ba

 

 

 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba