Predstavnici Obrtničke komore KS u posjeti Općini Ilijaš

okomoraPredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš g. Damir Filipović danas je održao sastanak sa predstavnicima Obrtničke komore Kantona Sarajevo, g. Adnanom Jusićem predsjednikom Upravnog odbora Obrtničke komore i g. Isanović Kemalom sekretarom Obrtničke komore Kantona Sarajevo. Sastanku je prisustvovao i obrtnik s područja Općine Ilijaš g. Admir Avdić i g. Fadil Beganović stručni saradnik za obrt Općine Ilijaš.
Na sastanku je razgovarano o aktuelnim problemima obrtnika, problemu usaglašavanja rješenja o obrtničkoj djelatnosti sa aktuelnom klasifikacijom djelatnosti, kao i mogućnostima za povećanje broja obrtnika na području Općine Ilijaš kao rubne općine Kantona.
U cilju što bolje informisanosti građana o postupku registracije novih obrta, na sastanku je bilo riječi i o mogućnosti organizovanja tribine pod pokroviteljstvom Općine Ilijaš na kojoj bi obrtnici s dugogodišnjim iskustvom govorili o načinu registracije obrta, mogućnosti kandidovanja projekata kod domaćih i inostranih organizacija i fondova radi poticanja samozapošljavanja kao i podrške razvoju malih biznisa.
Predsjedavajući Općinskog vijeća g. Damir Filipović zahvalio se predstavnicima Obrtničke komore KS na posjeti Općini Ilijaš i iskazanom interesu za organizovanje ove tribine, te obećao da će u narednom periodu saradnji sa Općinskim načelnikom pokušati iznaći finansijska sredstva za organizaciju ove tribine.
Obrtnička komora Kantona Sarajevo ima u planu učenicima završnih razreda održati radionicu na temu: "Prezentacija tradicionalnih i starih zanata". Osnovni cilj ove radionice je upoznavanje učenika koji donose životnu odluku pri odabiru budućih zanimanja, da kroz prezentaciju koju će održati obrtnici dobiju što više informacija koje bi mogle biti presudne u odabiru budućeg obrazovanja i zanimanja. 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba