Saniran krov iznad biblioteke Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš

sanjaDanas su Srednjoškolski centar ''Nedžad Ibrišimović'' posjetili načelnik Općine Ilijaš, gospodin Akif Fazlić, kao i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti gospođa Sanja Zagorac-Jozić. Cilj ove posjete bio je završetak radova na sanaciji krovne konstrukcije i pokrova na dijelu objekta, iznad školske biblioteke.

Ovaj projekat finansiran je od strane Općine Ilijaš, koja je za ovaj projekat izdvojila sredstva u iznosu od 10.000,00 KM.

Direktorica Srednjoškolskog centra ''Nedžad Ibrišimović, gospođa Nirheta Rahić nije krila zadovoljstvo i o ovom projektu je rekla:

''Sanacija krova urađena je na ljetnom raspustu. Na školi je prvobitno postojao ravni krov, gdje smo svake godine imali problem sa prokišnjavanjem. Našom idejom, aplicirali smo idejnim projektom, te smo isti predložili načelniku Općine, koji je uz saglasnost Općinskih vijećnika, te Službe za društvene djelatnosti izrazio razumijevanje za naš problem, te smo dobili donaciju od 10.000,00KM. Uspješno smo završili radove tokom ljetnog raspusta, i sretni smo što nam biblioteka, kao veoma bitan dio naše škole, napokon neće imati problem prokišnjavanja koji se manifestovao kroz fleke na zidu.''

 

Direktorica je također istakla da ova ustanova i u budućnosti planira projekte:

''U prvi plan se stavlja sanacija mokrih čvorova u ovoj školi, kao i ugradnja kalorimetara za mjerenje potrošnje toplotne energije jer su računi ''Toplana Sarajevo'' izuzetni visoki, tako da bi se ugradnja kalorimetara u budućnosti izuzetno isplatila. Također napominje, kako škola ima urađen detaljan energijski pregled o kojem je sačinjen Izvještaj sa jasno specificiranim mjerama intervencije u cilju podizanja energijske efikasnosti, te se posebno zahvalila načelniku Općine Ilijaš i Službi za društvene djelatnosti, koji su prepoznali važnost ovog projekta i izrazila nadu da će se dobra saradnja nastaviti i u buduće.''

 

Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac-Jozić, izrzaila je zadovoljstvo da je ovaj projekat završen, dodavši:

''Ovaj projekat zaista nema neku enormno veliku materijalnu vrijednost, ali je njime spriječena šteta koja je mogla biti pričinjena prokišnjavanjem ovog krova. Radi se ipak o krovu biblioteke, gdje se nalazi jedan značajan knjižni fond koji služi učenicima i profesorima ove škole, tako da mi je drago da smo uspješno realizovali ovaj projekat i da smo taj problem otklonili. Ovo je samo jedan u nizu projekata kojima Općina Ilijaš nastoji unaprijediti materijalno-tehničke uslove rada škola na području Općine Ilijaš. Koristim priliku da spomenem značajna sredstva kojim Općina sufinansira realizaciju projekata energijske efikasnosti, gdje i načelnik općine, gospodin Akif Fazlić, prilikom susreta sa direktorima škola ističe kako uvijek mogu računati na sufinansiranje Općine u vrijednosti od 20-30%.

Mogu da kažem da smo uspjeli unaprijediti uslove rada, ali je pred nama još mnogo posla, gdje želimo obezbijediti što bolje uslove za naše učenike i prosvjetne radnike.''

 

sanja1Tokom posjete, načelnik Općine Ilijaš i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti, obišli su školsku biblioteku, uz nastavak razgovora o potrebama za daljim intervencijama na ovom školskom objektu.

 

Autor: Adela Salihović

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba