Direktor JU "Dom zdravlja KS" u posjeti Općini Ilijaš

domzdravlja2Prim. dr. Milan Mioković, direktor JU"Dom zdravlja Kantona Sarajevo" sa svojim saradnicima posjetio je danas Općinu Ilijaš gdje se sastao sa Općinskim načelnikom, Pomoćnicom općinskog načelnika u Službi za privredu finansije i investicije g. Merimom Osmanović i Pomoćnicom općinskog načelnika u Službi za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove g. Melihom Avdibegović.

Sastanak je održan na temu aktuelne problematike oko nadziđivanje zajedničkog objekta Doma zdravlja Ilijaš i zgrade Općine Ilijaš kao i otvaranje RTG kabineta.
Na samom početku sastanka Općinski načelnik je poželio dobrodošlicu gostima i upoznao prisutne sa aktivnostima koje su do sada vođene sa predstavnicima Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i Zavodom zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo kao i problemima oko tenderske procedure pri nabavci rendgen aparata.

"Za projekat nadziđivanja zajedničkog objekta Doma zdravlja Ilijaš i Općine Ilijaš projektna dokumentacija je završenja, tenderska procedura također, ostalo je da se potpiše Ugovor sa izvođačem radova. Nažalost Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo je uslovilo Saglasnost za nadziđivanje objekta rebalansom Budžeta Kantona Sarajevo.
Ukupna vrijednost Projekta je cca. 1.200,000,00 KM. Tom investicijom Dom zdravlja Ilijaš dobit će  oko 500 m2 prostora, a Općina Ilijaš multimedijalnu salu i kancelarijski prostor za rad" istakao je Općinski načelnik na sastanku.
Direktor JU "Dom zdravlja Kantona Sarajevo" dr. Milan Mioković zahvalio se Općinskom načelniku na dobrodošlici: "drago mi je da Općina Ilijaš ima sluha za razvoj zdravstvene zaštite. Namjera nam je u narednom periodu osnažiti kapacitete Doma zdravlja Ilijaš, kao jednog od Domova zdravlja koji se nalazi na rubnom dijelu Kantona Sarajevo sa dosta razuđenom strukturom. Nažalost administrativne i druge barijere su učinile svoje ali nastojat ćemo u narednom periodu timski djelovati i što prije otvoriti RTG kabinet i krenuti sa realizacijom projekta nadziđivanja", naglasio je na sastanku dr. Mioković. ADOMZDRAVLJADirektor OJ Dom zdravlja Ilijaš g. Nijaz Štitkovac je istakao zadovoljstvo saradnjom sa Općinom Ilijaš i naglasio da je: "nabavka rendgen aparata dugo trajala, aparat je konačno stigao, imali smo malih problema oko instalacije aparata ali i to smo riješili. Ostaje još da se riješe proceduralne stvari oko pribavljanja saglasnosti nadležnog Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. Što se tiče nadziđivanja objekta Dom zdravlja Ilijaš će dobiti 500m2 prostora i tu je planirano CBR i CMZ".
Na sastanku je bilo riječi o mogućim poboljšanjima uslova rada Ambulanti porodične medicine na području Općine Ilijaš kao i otvaranju Apoteke u Mrakovu.
Na kraju sastanka je zaključeno da se u narednom periodu održi još jedan sastanak na temu realizacije projekta nadziđivanje zajedničkog objekta Doma zdravlja Ilijaš sa predstavnicima Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, i da se zbog zadovoljavanja proceduralnih i zakonskih procedura čeka na usvajanje rebalansa Budžeta Kantona Sarajevo.
Na kraju sastanka Općinski načelnik i direktor JU Doma zdravlja Kantona Sarajevo zajedno sa saradnicima posjetili su RTG kabinet Doma zdravlja Ilijaš.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba