Predstava "Cosa Nostra" oduševila i nasmijala ilijašku publiku

cosa3Našim građanima treba i smijeha i pozorišnih predstava,a sve su to u jednom dobili sinoć u kino sali Ilijaš gdje je premijerno izvedena hit predstava „Cosa Nostra“ koja već tri godine puni dvorane širom naše zemlje, ali i Hrvatske.

Predstava je u martu ove godine zabilježila i svoje jubilarno 50. izvođenje.

U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Emina Minka Muftić i glumica Pozorišta mladih, Elma Ahmetović, koja inače mijenja Belmu Košutić dok je na porodiljskoj pauzi.

''Cosa Nostra'' je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem.

Minka Muftić kaže da je imala veliku želju da dođe u Ilijaš i to se i ostvarilo.

- Za mene ne postoji velika i mala publika. Znam da u malim mjestima ljudi me očekuju i nemaju priliku tako često gledati pozorišnu predstavu stoga imam tremu, ne u klasičnom smislu, ali veliku dozu odgovornosti da dam sve od sebe. Kada sam došla vidjela sam veliki broj očiju koje su me gledale znatiželjno i simpatijama i ja neću iznevjeriti njihova očekivanja.

Ova predstava je slatka, opuštajuća, iako govori o problemima u društvu, izdaji, ne moralizira i uz nju se publika opusti i nasmije, ali naravno ima nijansi kritike koje pažljivi gledatelji mogu otkriti-ko umije njemu dvije, kaže Minka Muftić za Radio Ilijaš.

Mlada glumica Elma Ahmetović, bivša studentica profesorice Muftić kaže da njih dvije jako vole ovu predstavu koja nikada nije ista, te da se jako zabavljaju na sceni.

- Kada studirate glumu, jednog dana postanete kolege sa vašim profesorima. To je prilika za dodatno učenje koje kada je gluma u pitanju nikada ne prestaje, jer ovaj zanat nikada do kraja ne ispečete, učite iz svojih uloga, iz uloga drugih kolega, ali uvijek se iznenadite koliko zapravo još možete dati. Postoji treći partner kojeg mi volimo, a to je publika i ukoliko ne napravite interakciju između vas i publike, predstava nema smisla, kaže Elma.

Obje se nadaju da će na jesen sa ovom predstavom nastaviti turneju na Balkanu, ali i evropskim državama.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba