Čestitka povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH

zastavaOpćinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš, g. Damir Filipović upućuju građanima Općine Ilijaš čestitku povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u kojoj se navodi:


“Povodom  Dana Općine Ilijaš i 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u ime Jedinstvenog općinskog organa, Predstavničkog tijela i u lično ime upućujemo najiskrenije čestitke svim građanima Općine Ilijaš, ali i svim Bosancima i Hercegovcima, ma gdje bili.
 
Ilijaš je danas na novoj prekretnici, onoj privrednoj i društvenoj.
Svakodnevno napredovanje i prosperitet, naši su glavni ciljevi od dana reintegracije Općine pa sve do danas. Ne možemo a da se ne prisjetimo posebnog doprinosa naših boraca, pripadnika Armije BiH, među kojima ne smijemo zaboraviti poginule borce i šehide koji su svoj život dali za dobrobit naše općine, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Ne zaboravljamo ih! Posebno smo ponosni na njih u ovakvim svečanim prilikama kakav je Dan Općine!

Bosnu i Hercegovinu ne treba promatrati isključivo kroz komplikovano ustavno uređenje i njenu ekonomsku moć. Ona je puno više od onog kako se obično u današnjici opisuje.
U svojoj hiljadugodišnjoj historiji Bosna i Hercegovina je, bez obzira na teška iskušenja i izazove, opstajala kao zajednica u kojoj se susreću i međusobno obogaćuju različite kulture i tradicije.
Bosna i Hercegovina je istinska humana ideja i stvarnost suživota, ona kao takva vijekovima nadživljava i političke sisteme, i ekonomske prilike, i društvena uređenja, i velika carstva, i krize… To je najvažniji razlog zbog kojeg živjeti na ovim prostorima predstavlja čast i privilegiju.
Nama ostaje u obavezi da njegujemo historijski kontinuitet Bosne i Hercegovine i da nikad ne zaboravimo one čiji su životi ugrađeni u temelje jedine nam Domovine.
Uz nadu da ćemo marljivim radom osigurati bolju budućnost, kako naše općine, tako i cijele države,  čestitamo Vam DAN OPĆINE ILIJAŠ I DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE".

  PREDSJEDAVAJUĆI OV-a                                           OPĆINSKI NAČELNIK

s.r. Damir Filipović, dipl.pravnik                                    s.r. Akif Fazlić, dipl.ecc.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba