Udruženje žena "Ruža" obilježilo godišnjicu postojanja

slika222Udruženje žena "Ruža" iz Srednjeg jučer je u prostorijama Društvenog doma u Srednjem proslavilo peti rođendan. Skupu su prisustvovali brojni gosti, a domaćini su se pobrinuli za ugodnu atmosferu i tom prilikom gostima izložili rukotvorine svojih vrijednih članica.
Predsjednica Udruženja žena "Ruža" gospođa Željka Herić, zahvalila se prisutnim na odzivu, kao i na saradnji koju ima sa JU Zaštićenim prirodnim područjima Kantona Sarajevo, Općinom Ilijaš, Udruženjima iz susjednih Općina Olova, Vareša, kao i Udruženju žena "Zlatne ruke" iz Ilijaša.
Predstavnica Udruženja Forum žena "Sabina Jamaković", se zahvalila Udruženju žena "Ruža", na izvanrednoj saradnji koju imaju s ovim Udruženjem i pohvalila njihov rad.
Na skupu je dogovorena dalja intenzivnija saradnja sa Udruženjima kako s područja naše općine tako i susjednih općina. 
Udruženje žena "Ruža" osnovano je na inicijativu grupe žena iz Srednjeg 2009. godine i od tada djeluju na području Općine Ilijaš. Neki od programskih ciljeva Udruženja su da: svojim aktivnostima promoviše ženska prava, utiče na poboljšanje položaja žena u lokalnoj zajednici, radi na očuvanju bosanske kulture i tradicije.
Ono što je hvale vrijedno je da su članice Udruženja različite životne dobi, kako bi se prenijela znanja na mlađe generacije i tako uticalo na očuvanje kulturne tradicije.
Inače Udruženje žena "Ruža", izlaže svoje rukotvorine u zaštičenom području "Bijambare" gdje turisti imaju priliku vidjeti i kupiti kako rukotvorine ovih vrijednih žena, tako i domaće proizvode koji se proizvode na ovom području.

Općina Ilijaš kroz budžetska sredstva podržava rad ovog Udruženja.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba