Home Vijesti KS: Dvije privatne ordinacije od danas će pružati usluge porodične medicine
KS: Dvije privatne ordinacije od danas će pružati usluge porodične medicine PDF Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 08 Svi 2014 06:14

U prostorijama Vlade Kantona Sarajevo potpisan je ugovor o pružanju usluga porodične medicine između Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i privatnih zdravstvenih ustanova Poliklinika „Atrijum“ i Poliklinika „Eurofarm-Centar “.Odabiru privatnih zdravstvenih ustanova za pružanje usluga porodične medicine i zaključivanju ugovora prethodio je javni poziv i provođenje zakonske procedure odabira a koja je okončana u 2013. godini.

Potpisivanju su prisustvovali ministar zdravstva Kantona Sarajevo dr. Eldan Lokmić, direktor ZZO KS, dr.sci. Kenan Crnkić, direktor Poliklinike „Atrijum“ prim.dr. Mirsad Đugum, te generalni direktor Poliklinike „Eurofarm-Centar“ prim.mr.ph. Šukrija Huseinović.Rečeno je da ovaj ugovor predstavlja svojevrstan pionirski poduhvat jer praktično znači da će se građani Kantona Sarajevo moći opredjeliti za doktore porodične medicine pod jednakim uslovima kao što se vrši opredjeljivanje za doktore u Domovima Zdravlja, te da će im biti pružene sve usluge koje imaju i kod ljekara porodične medicine u javnom zdravstvu (propisivanje lijekova na recept, otvaranje bolovanja, izdavanje uputnica za specijalističke preglede i sl.).

Privatnim zdravstvenim ustanovama, potpisnicima ugovora, u prvoj fazi je odobren po jedan tim porodične medicine koji u skladu sa standardima može imati 1800 opredjeljenih pacijenata.  Dr. Eldan Lokmić je apostrofirao da je jedan od ključnih postulata reforme zdravstva upravo izjednačavanje javnog i privatnog sektora, za što se on lično i resorno ministarstvo iskreno zalažu, a današnji događaj je upravo prvi korak u ostvarivanju tog cilja. Dr. Kenan Crnkić je izjavio da duboko vjeruje u prijeku potrebu suštinskih reformi i revitaliziranja sistema zdravstvene zaštite, te napomenuo da je Zavod zdravstvenog osiguranja na čijem je čelu, istinski iznad svega opredjeljen da građanima obezbjedi mogućnost izbora pružaoca zdravstvene usluge, a za novac koji već izdvajaju za zdravstvenu zaštitu.

 

 

 

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1593
mod_vvisit_counterJuče1953
mod_vvisit_counterOva sedmica10219
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28774