Općinski načelnik ugostio Balta Adina, osvajača bronzane medalje na Mediteranskom prvenstvu u karate

adinOpćinski načelnik g. Akif Fazlić je u svom Kabinetu upriličio prijem za Balta Adina, koji je na Mediteranskom prvenstvu, održanom u Crnoj Gori, kao član reprezentacije BiH u kategoriji seniori do 60 kg osvojio 3. mjesto i g. Buća Raifa trenera KK "Rašid Buća".

Općinski načelnik je čestitao mladom reprezentativcu na postignutim uspjesima i istakao da: " uz ozbiljan rad KK "Rašid Buća" moraju proizaći i ovakvi rezultati. Drago mi je da se Ilijašani nalaze kao nosioci priznanja, osvajači medalja. Mi kao Općina nastojat ćemo da pomognemo mladim ljudima koji se bave sportom, izdvajajući novčana sredstva iz Budžeta i tako stvarati bolje uslove za rad".
Trener KK "Rašid Buća", se zahvalio načelniku i istakao: "da mi je drago što je Općina Ilijaš i Općinski načelnik prepoznao naš rad. Uspjesi i medalje članova, reprezentativaca KK "Rašid Buća" nisu samo naši uspjesi, nego i uspjesi šire društvene zajednice.Ova ljudska podrška puno znači za budući rad i motivaciju našem klubu. Naš cilj je da u narednom periodu u Ilijaš donesemo i medalju sa Svjetskog prvenstva."
Trener je upoznao načelnika sa predstojećim aktivnostima, a to su između ostalih odlazak Balta Adina i Brkić Emine na Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Bremenu, R.Njemačka, u novembru, kao i pripremama za učešće na Balkanskom seniorskom prvenstvu.
Adin se također, zahvalio Općinskom načelniku i rekao da ova medalja ustvari predstavlja početak pohoda na najsvjetlija odličja, te da će nastojati Općinu  Ilijaš predstaviti u što boljem svjetlu.

Ovom prilikom mladom reprezentativcu i treneru uručeni su pokloni kao znak pažnje.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba