Home Vijesti Obavještenje o prvom upisnom roku za prvačiće u Ilijašu
Obavještenje o prvom upisnom roku za prvačiće u Ilijašu PDF Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 03 Tra 2014 12:20

prvaciciIz OŠ „Hašim Spahić“ dobili smo obavještenje vezano za upis učenika u prvi razred devetogodišnje škole za centralnu školu i područne škole – Misoča, Malešići i Bioča.

U prvi razred devetogodišnje škole upisuju se djeca koja su do 01. marta 2014. godine navršila pet i po godina života, odnosno 01. Septembra 2014. godine će imati punih šest godina.

Testiranje ove djece počinje u ponedjeljak 21. aprila po rasporedu koji je istaknut na ulaznim vratima centralne i područnih škola.

Mole se roditelji da u tačno naznačeni dan i sat istaknut na spiskovima škola dovedu svoje dijete u navedenu školu i ponesu rodni list djeteta ili ovjerenu kopiju, ljekarsko uvjerenje koje se dobija u Domu zdravlja Ilijaš i potvrdu/uvjerenje o pohađanju obaveznog predškolskog programa u godini pred polazak u školu ili pismenu obrazloženje u slučaju ne pohađanja predškolskog programa.

Raspored testiranja je sljedeći : za centralnu školu u ponedjeljak 21. zaključno sa petkom 25. aprila, a vršit će se u prostorijama škole.

Za područne škole Misoča, Malešići i Bioča u ponedjeljak 28. aprila- za Misoču u devet sati, Malešiće 11 sati i Bioču u 12 sati i 30 minuta.

Roditelji koji utvrde da na spiskovima nema njihovog djeteta, a obveznik je za upis u devetogodišnju školu, potrebno je da se prijave kod sekretara škole. Upis i testiranje ove djece obavit će se u utorak 29. aprila u centralnoj školi u 10 sati i 30 minuta.

Komisija za upis će uzeti u obzir i mogućnost ranijeg ili kasnijeg polaska djeteta u školu na osnovu pisanog zahtjeva roditelja koji se predaje u sekretarijat škole. Testiranje ove djece obavit će se u srijedu 30. aprila 2014. godine sa početkom u 10 sati i 30 minuta.

Dodatne informacije vezane za upis u prvi razred devetogodišnje škole roditelji mogu dobiti kod sekretara, direktora ili pedagoga škole.

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2021
mod_vvisit_counterJuče2117
mod_vvisit_counterOva sedmica8129
mod_vvisit_counterOvaj mjesec36738