Potpisan Sporazum o utopljavanju stambenog objekta u ul. 126. ilijaške brigade br. 22 i 24

sporazumDanas je u Kabinetu Općinskog načelnika potpisan Sporazum o utopljavanju stambenog objekta u ul. 126. ilijaške brigade br. 22 i 24 u Ilijašu. Sporazuim su potpisali g. Čedomir Lukić u ime Ministarsva i g. Akif Fazlić u ime Općine. Vrijednost ovog Projekta je 100.000,00 KM a sredstva će obezbijediti Ministarstvo stambene politike Kantona Sarajevo.

 

Načelnik Općine Ilijaš g. Akif Fazlić zahvalio se Ministru stambene politike Kantona Sarajevo g. Čedomiru Lukiću i rekao "zadovoljstvo je što imam priliku realizovati ovako bitan projekat za Ilijaš. Radi se o Projektu utopljavanja i ugrađivanja termo fasade za stambeni objekat u ulici 126. ilijaške brigade. Ministarstvo stambene politike je vodilo sve aktivnosti oko ovog Projekta, koje smo započeli još prošle godine ali smo imali problem s finansiranjem, srećom Ministarstvo je prevazišlo te probleme. Ovaj Projekat se uklapa u aktivnosti koje vodi Općina a to je urbanizacija Ilijaša i povećanje energetske efikasnosti".

 

 

Ministar stambene politike Kantona Sarajevo g. Čedomir Lukić i istakao da "su razgovori oko realizacije ovog Projekta započeli prošle godine ali finansijska situacija nije dozvoljavala realizaciju, te smo taj dio plana prenijeli u ovu godinu i evo sad ćemo konačno i realizovati. Ovo je početak otvaranja jedne nove aktivnosti u Ilijašu u kojem je mnogo urađeno u smislu urbanizacije, poboljšanja životnog standarda za građane. Povećanje energetske efikasnosti je vodeći projekat u svijetu i Evropi. Svijet izdvaja ogromne količine novca za utopljavanje stambenih, individualnih, poslovnih objekata a sve u cilju spriječavanja globalnog zagrijavanja, očuvanje životne sredine pa do krajnjeg cilja a to je uređenje fasada. Ministarstvo stambene politike realizuje ovakve Projekte već 8 godina što planiramo i u budućnosti nastaviti".

 

Potpisivanjem ovog Sporazuma otvora se novi proces na realizaciji i implementaciji ovog Projekta a to je snimanje situacije na objektu, odabir izvođača radova. Završetak radova na ovom objektu očekuje se do kraja građevinske sezone.

pise :Adha Masnopita

 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba