Općina Ilijaš upriličila prijem za roditelje šehida

prijemDanas je u zgradi Općine Ilijaš upriličen prijem za 20 roditelja šehida s područja Općine Ilijaš.
Tom prilikom, kao znak pažnje roditeljima su uručene prigodne Bajramske hedije.

Prisutnim se obratio pomoćnik načelnika u Službi za boračko-invalidsku zaštitu g. Nijaz Spahić, koji je pozdravio prisutne i rekao da: "Općina Ilijaš već tradicionalno organizuje prijem roditelja šehida u posljednjoj sedmici Ramazana, povodom Dana šehida. Cilj ovakvog prijema je da se porodice vide, porazgovaraju o problemima s kojim se svakodnevno susreću s Općinskim načelnikom i nadležnom službom. Cijenimo i cijenit ćemo žrtve koje ste vi dali da bi mi danas bili tu gdje jesmo i radili to što radimo. Nažalost Općina nema nadležnost a niti mogućnost zbog teške finansijske situacije kako u državi, tako i u našoj općini, u povećanju Vaših novčanih primanja, koja su niska u odnosu na životni standard ali trudimo se da Vam izađemo u susret na svaki mogući način.
Projekat "Monografija šehida" s područja Općine Ilijaš privodimo kraju i nakon Bajrama ćemo organizovati još jedan ovakav prijem kako bi upriličili promociju i uručili Vam Monografije. Smatram da je dobro za buduće generacije imati zabilježene sve šehide na jednom mjestu".

Prisutnim se obratila i predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca g. Fikreta Hodžić i posjetila na Dan šehida, koji će se obilježiti drugog dana Bajrama, polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu u 7,00 sati, zatim će se krenuti prema Crnoj Rijeci, a Centralna manifestacija će se održati na platou ispred OŠ "Enver Čolaković" u Brezi sa početkom u 10,00 sati. Jedna delegacija će se također uputiti prema Srebrenici, sa zaustavljanjem u Bratuncu, Zakopači i Vlasenici, a Centralna manifestacija će se održati na Memorijalnom centru u Srebrenici.

Na kraju druženja Pomoćnik načelnika i predsjednica Organizacije su u svoje ime i u ime Općinskog načelnika, koji nažalost zbog ranije preuzetih obaveza, nije mogao prisustvovati  sastanku, poželjeli roditeljima šehida dobro zdravlje, sabur, te da provedu Bajram sa svojim najmilijim.

Podsjetimo, Općina Ilijaš ima na 54 lokacije ukopane svoje šehide.


 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba