Uspješna provedba planova iz Strategije komuniciranja Općine Ilijaš

nacelnikosceZbog uspješne izrade Strategije komuniciranja i provedbe aktivnosti na poboljšanju komunikacije u lokalnoj zajednici Općina Ilijaš danas je dobila certifikat i priznanje od predstavnika OSCE-a za uspješan završetak projekta, koji sadrži i izvještaj o do sada provedenim planovima i preporuke za dalje djelovanje kako bi građanima rad općinskih organa postao što dostupniji i kako bi aktivno učestvovali u donošenju odluka a to će uspjeti samo ako budu dobro obaviješteni.

- Općine Ilijaš ima znatno više o medijima nego što je bilo u proteklih 15 godina jer je načelnik Fazlić prepoznao važnost medijskog izvještavanja. Radio Ilijaš je involviran u potpunosti u te procese i stranica se redovno ažurira, kao i stranica općine Ilijaš. Interna komunikacija i u samoj općini i između službi je poboljšana i općinski načelnik je donio proceduru komuniciranja, a to predstavlja mali akcioni plan za uspješnu implementaciju Strategije komuniciranja, a zapošljavanje novog službenika za informisanje također će znatno doprinijeti boljem obavljanju svih tih poslova , kazala je na ovom sastanku Sanja Zagorac-Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti.sanjaosce

Predstavnik OSCE-a kazao je da je cilj projekta bio poboljšanje komunikacije, razmjene informacija između općinskih vlasti i javnosti naročito kroz medije kao važne veze a to je bitan proces jer su informacije i komunikacija ključni da bi građani razgovarali, debatovali o važnim temama kojima se općina bavi a od krucijalnog su interesa za njihov svakodnevni život.

Strategiju komuniciranja Općine Ilijaš provela je Služba za društvene djelatnosti Općine Ilijaš u saradnji sa  Misijom OSCE-a u BiH 2011. godine. Radna grupa koju su sačinjavali predstavnici OSCE-a, Općine Ilijaš, Radio Ilijaša, Općine Vogošća izradila je Strategiju komuniciranja, a njen glavni rezultat bila je Škola novinarstva za srednjoškolce i objavljivanje Omladinskog časopisa “Fakat”.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić naglasio je da od mladih uvijek očekuje više te da je u ovogodišnjem budžetu planirano nagrađivanje najbolje poslovne ideje mladih kao i sredstva za pokretanje “start up” biznisa, te se zahvalio OSCE-u na dosadašnjoj dobroj saradnji izražavajući interes za njen nastavak i buduće projekte.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba