• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Nivo rijeka u opadanju - Civilna zaštita u pripravnosti Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 15 Svi 2014 19:20

zaopcitekstpoplavaCijeli dan pratimo situaciju na terenu zbog kišne stihije koja je zahvatila i područje općine Ilijaš i s kojom se stanovništvo i civilna zaštita bore svim raspoloživim sredstvima. Kako nam je oko 20 sati večeras potvrdio pomoćnik načelnika u Službi civilne zaštite općine Ilijaš Zdravko Barić stanje je nešto bolje u odnosu na jutro i nivo rijeka Bosna i Misoča je u opadanju. U Ljubini i Srednjem situacija je i dalje teška, posebno zbog klizišta koja su se aktivirala, a posebno je opasno što je u blizini tih klizišta prolazi i glavni gasovod. U Srednjem se pojavilo pet novih klizišta i ugrožene su tri kuće. Zbog padanja snijega nivo vode je u opadanju. Elektro i vodosnabdijevanje je normalizirano u većini ugroženih područja. I dalje je kritično na području Gornje Luke i Bioče. Sva mehanizacija je u pripravnosti, a večeras će Civilna zaštita organizovati dežure jer očekuju veći vodeni val sa planina.

Opširnije...
 
Sastanak Općinskog načelnika s novoizabranim predsjednicima Savjeta MZ Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 15 Svi 2014 13:25


mzsasDanas je u sali Općinskog vijeća Ilijaš održan prvi sastanak, novoizabranih predsjednika Savjeta MZ sa Općinskim načelnikom i pomoćnicima načelnika u Jedinstvenom općinskom organu uprave.

Općinski načelnik g. Akif Fazlić je pozdravio sve prisutne i čestitao predsjednicima Savjeta na pobjedi na Izborima za predsjednike Savjeta MZ, koji su održani 12. aprila 2014. godine.
"Očekujem dobru saradnju sa Vama, što je preduslov za Vaš dobar rad, a sve u cilju zadovoljstva građana koji su Vas izabrali.
Budžet za 2014. godinu i Programa rada Općinskog načelnika za 2014. godinu su usvojeni od strane Općinskog vijeća, i ta dva dokumenta su ključna kako za Organ uprave tako i za rad MZ. Morate znati da ne smijemo izlaziiti iz okvira Budžeta, čak i onda kad postoje objektivne potrebe za tim. Teška je budžetska i finansijska situacija i svakim danom je sve teža. Teška situacija je i s Budžetom Kantona Sarajevo kao i Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine, što dodatno usporava naš tempo, u smislu nemogućnosti realizacije određenih projekata, ali moramo se prilagoditi situaciji i nastojati prevazići probleme.
U narednom periodu planiramo opremiti prostorije 3 ureda Savjeta MZ, kako u infrastrukturnom tako i u informatičkom smislu. U prethodnoj godini smo opremili 3 mjesna ureda. Svakako da postoji potreba i prostor da se unaprijedi i komunikacija između Organa uprave i Predsjednika Savjeta MZ, te Vas ovom prilikom molim da se obratite mojim pomoćnicima i meni, za sve ono što je u našoj nadležnosti", rekao je na sastanku Općinski načelnik g. Akif Fazlić.
Pomoćnica načelnika za opću upravu i lokalnu samoupravu g. Alma Imamović je također pozdravila sve prisutne i čestitala novoizabranim predsjednicima Savjeta MZ na osvojenim mandatima. Upoznala je Predsjednike Savjeta MZ s njihovim  pravima i obavezama koje imaju kao predsjednici Savjeta, te istakla da će u svom mandatu imati redovne sastanke sa pomoćnicima i Općinskim načelnikom, u zavisnosto od teme, tj. problematike koju kandidiraju.
Predsjednici Savjeta su se međusobno upoznali i predstavili Općinskom načelniku i pomoćnicima, te je bilo riječi o problemima s kojim se mjesne zajednice svakodnevno susreću i načinu na koji će se nastojati ti problemi u budućnosti rješavati.
Na sastanku je bilo riječi i o vanrednoj situaciji, tj. poplavama koje su izazvale obilne padavine.
G. Mehmed Smajlović, predsjednik Savjeta MZ Mrakovo, je istakao da kao stalno radno tijelo Općinskog vijeća egzistira i Komisija za poslove mjesnih zajednica i saradnju sa drugim općinama i gradovima, koja svakako pruža podršku i pomoć u radu Predsjednicima Savjeta, te je napomenuo, da Predsjednici ukoliko žele uspješno obavljati posao koji su im povjerili građani konstantno moraju koorespondirati sa Općinskim vijećem, Općinskim načelnikom, pomoćnicima općinskog načelnika, Komisijom i građanima svojih MZ.

 
Veoma teška situacija na području naše općine Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 15 Svi 2014 10:31

poooplavNakon obilnih padavina na području općine Ilijaš je kritično kao i ostalim dijelovima KS.Najteža situacija je u Malešićima ,Bioči,Ljubini .Naselje Ribarići je potpuno odsjećeno ,a pripadnici CZ su na terenu i pokušavaju pomoći stanovništvu .U naselju Mlini su ugrožene kuće i stajski objekti jer je vodostaj Misoče naglo porastao. Elektrosnadbijevanje naše općine je zasad zadovoljavajuće ,kao i vodosnadbijevanje.Došlo je do prekida fiksne telefonije na području Kamenice ,jer su uništeni stubovi BH Telekoma .

Vlada Federacije BiH je u stalnom zasjedanju, čekaju se informacije iz Štaba Civilne zaštite FBiH i najvjerovatnije će biti proglašeno stanje prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH, rečeno je Feni iz Vlade FBiH.

Najavljuje se da će se padavine nastaviti i naredna dva dana, što će dodatno otežati situaciju.

Iz FHMZ kažu da su ovo najteže poplave u posljednjih 120 godina.

 
Vozači oprez Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Srijeda, 14 Svi 2014 09:01

Usljed vremenskih neprilika ovih dana sve je više saobraćajnih nezgoda .Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko osam sati dogodila na autoputu Sarajevo - Visoko, potvrđeno je za u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.Prema informacijama iz policije, automobil Polo je završio na krovu na dijelu autoputa koji se nalazi na području općine Ilijaš. Na uviđaj su izašli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Na  većini putnih pravaca u BiH saobraća se  po mokrom kolovozu, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. Raskvašenog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima na području Romanije i Jahorine, kao i na planinskom prevoju Rogoj na dionici M-18 Sarajevo-Foča gdje se saobraćaj odvija otežano.

 
Alarmantno stanje i na području općine Ilijaš Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Srijeda, 14 Svi 2014 08:53

poplavaKiša koja već danima pada širom Bosne i Hercegovine izazvala je brojne poplave i evakuacije, a najteža situacija je u Kantonu Sarajevo.

Kakvo je stanje na području općine Ilijaš pitali smo Zdravka Barića  pomočnika načelnika iz Službe civilne zaštite :

- Od nočas je alarmantno stanje u Ljubini ,Malešićima,Bioči,Ljubnićima i Podlugovima.Aktivirana su dva klizišta u Bioči i jedno u Malešićima .Na terenu su jedinice Civilne zaštite.

Preporuka građanima je pokušaju pročistiti kanale kako bi voda lakše oticala ,a u slučaju potrebe za mehanizacijom da kontaktiraju nadležna tijela .

 
<< Početak < « 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići - QTR-BS" Ilijaš
 

 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1880
mod_vvisit_counterJuče2205
mod_vvisit_counterOva sedmica20615
mod_vvisit_counterOvaj mjesec69806