• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Radionica “Procjena dobrobiti zaštićenih područja” na Bijambarama Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 11 Ruj 2014 11:05

bijambareJedna od najvećih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode World Wildlife Fund (WWF) je 2012. godine započela trogodišnji projekt "Parkovi Dinarskog luka" radi okupljanja i umrežavanja ljudi koji rade na zaštićenim područjima Dinarskog luka kroz niz konferencija, studijskih putovanja, radionica, treninga i ostalih interaktivnih aktivnosti.

U okviru tog projekta, danas i sutra na zaštićenim područjima Kantona Sarajevo Bijambarama i Vrelu Bosne će biti organizirane radionice pod nazivom "Procjena dobrobiti zaštićenih područja".

Prva radionica se održava danas na području Zaštićenog pejzaža "Bijambare", u Informaciono-edukacionom centru. Druga radionica će biti održana sutra u hotelu "Rimski most" na Ilidži.

- Radi se o dvodnevnoj radionici u organizaciji Svjetskog fonda okoliša WWF-a. Radi se o radionici o dobrobiti zaštićenih područja prije svega za lokalno stanovništvo i sva udruženja koja egzistiraju na ovim područjima, kazao je direktor JU Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo Osman Delić.

Opširnije...
 
Potpisani ugovori o stipendiranju Fondacije Hastor Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 10 Ruj 2014 11:44

HastorUgovori o stipendiranju učenika i studenata sa područja općine Ilijaš, koje obezbjeđuje Fondacija Hastor, danas su potpisani u sali Općinskog vijeća Ilijaš. Ova podrška stipendistima puno znači, što je ovom prilikom istakao i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

- Ja sam svoj stav iskazao kada sam rekao da se kroz budžet za stipendije može samo povećavati. U ovoj godini Općina Ilijaš finansira oko 180 učenika i studenata. Potrebe su naravno veće, pa nam puno znači kada dobijemo pomoć i podršku od drugih organizacija. Zahvaljujem se ovom prilikom Fondaciji, koja ove godine obezbjeđuje 20 stipendija. Ova organizacija isključivo radi kao neprofitna, njihov rad zasniva se na ljubavi prema djeci. Bitno je naglasiti da pomažu, prije svega, porodicama koje u stanju socijalne potrebe, kazao je načelnik Fazlić.

Iz Fondacije ističu da njihov uspjeh potiče od dobrovoljnog aktivizma i brojnosti volontera u svim gradovima BiH, koji iz ljubavi, bez naknade učestvuju u radu ove organizacije. Također i stipendisti se obučavaju da pomažu svojim vršnjacima.

- Ove godine Fondacija Hastor stipendira 1211 učenika. Iznos stipendije za srednjoškolce je 150 KM,a za studente 250 KM. Cilj ove Fondacije je da stimuliše visoko obrazovanje. Učenicima i studentima koji poštuju uslove iz ugovora najčešće se produžava stipendiranje tokom cijelog školovanja, rekao je predstavnik Ramo Hastor.

Hastor je na kraju pohvalio dugogodišnju saradnju sa Općinom Ilijaš i načelnikom Akifom Fazlićem.

 
Obavijest iz Općinske izborne komisije Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 10 Ruj 2014 08:49

izbori2Iz Općinske izborne komisije obavještavaju birače u Ilijašu, koji nisu u mogućnosti zbog invalidnosti ili zdravstvenih problema da glasaju na predstojećim općim izborima 12. oktobra 2014. godine, da glasanje mogu obaviti putem mobilnog tima.

Prijave za glasanje mogu se obaviti do 15. septembra 2014. godine, kod Općinske izborne komisije Ilijaš (zgrada općine Ilijaš, kancelarija broj 33) ili putem predsjednika savjeta mjesnih zajednica uz predočenu kopiju medicinske dokumentacije i potpisane izjave za glasanje putem mobilnog tima.

 
Nastavak javne tribine i posjeta Kopošićima u subotu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 10 Ruj 2014 07:08

StećakNastavak javne tribine u organizaciji HKD Napredak Ilijaš i Općine Ilijaš, otkazane 4. septembra zbog vremenskih uvjeta održat će se u subotu, 13. septembra, sa početkom u 12 sati, na lokalitetu Kopošići.

Pozivaju se građani, članovi HKD Napredak Ilijaš, svi ljubitelji pririode i povijesno- kulturnih spomenika na zajedničko druženje u prirodi i radionicu o stećcima. Prijevoz do Taračin Dola u vlastitoj režiji, a od Taračin Dola d Kopšića prijevoz je jedino moguće organizirati džipovima. 

Polazak je u 10 sati, ispred restorana Hacijenda u Ljubini.

Kontakt telefon za sve dodatne informacije je 062/ 737 831.

 
Poziv na promociju knjige “Stranac u okovima ljubavi“ Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 09 Ruj 2014 11:27

knjigaU petak, 12.09. 2014 godine u prostorijama Kulturno-sportskog centra Ilijaš, sa početkom u 19 sati bit će održana promocija zbirke poezije autora Ešrefa Hadžića, u organizaciji BZK “Preporod” Ilijaš i JU KSC i Radio Ilijaš.

Da u Bosni ima i da će biti pjesnika koji u svojoj duši, ali i životu u opće, ne odstupaju od nama, meraka, sevdaha, ali i da se veoma često okreću vjeri i Bogu, potvrđuje stvaralaštvo Ešrefa Hadžića.
Ešref Hadžič je rođen u Velikoj Kladuši 1956. godine. Njegova buntovna duša iznjedrila je prvu zbirku pjesama štampanu u ratu „Negdje nad Unom i Sanom“. U poslijeratnom periodu Ešref se bavio očuvanjem, njegovanjem i prezentovanjem kulturne baštine bošnjačkog naroda sa područja Cazinjske krajine, a i dan danas je angažovan na tome.

Očekujemo vaš dolazak. Ulaz je slobodan.

 

Piše : Enisa Mešetović

 
<< Početak < « 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 
JAVNI OGLAS
o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem javnog
nadmetanja – licitacije
 

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1332
mod_vvisit_counterJuče4000
mod_vvisit_counterOva sedmica9759
mod_vvisit_counterOvaj mjesec16033