• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Svečano otvoreni 14. Ilijaški dani Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 20 Lip 2014 04:55

igrokaz14idUz Veče dječijeg stvaralaštva i cjelovečernji program učenika sinoć je na centralnoj pozornici u Ilijašu svečano otvorena Manifestacija kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani 2014“.

Prisutne je na početku pozdravio Benis Fazlić, direktor JU „Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš“ u ulozi predsjednika Organizacionog odbora Manifestacije.

On je objasnio da Ilijaški dani baštine tradiciju dugu više od desetljeća, te da je ove godine uobičajeni termin prvih sedam dana jula promijenjen zbog Ramazana. direktorotvorenje14

-U okviru ove Manifestacije održane su desetine pozorišnih predstava, promocija knjiga, koncerata pop, rok i folk muzike, večeri sevdaha, izložbe fotografija, umjetničkih slika, nastupi brojnih folklornih skupina, prezentacije udruženja koja baštine našu tradiciju, kao i brojni sportski turniri . U toku održavanja Manifestacije Ilijaš je posjećivalo od osam do deset hiljada posjetitelja. Ilijaški dani okupljali su eminentne umjetnike, estradne radnike i sportiste tokom godine.folklor1 I ove godine očekujemo uspješne Ilijaške dane sa jednako zanimljivim i bogatim sadržajima. Uvažavajući trenutnu ekonomsku situaciju ovogodišnji program vezan je za naš grad. Nastupit će djeca iz naših škola, KUD Ilijaš, BZK Preporod, imat ćete priliku uživati u pozorišnim predstavama, koncertima, filmovima, promociji knjiga, te brojnim sportskim dešavanjima. Pred nama je sedam dana kulture, zabave, sporta i trgovine i prilika da uživate, kazao je direktor Fazlić proglasivši Manifestaciju otvorenom.

Opširnije...
 
Održano polaganje za zvanja u organizaciji KK „Rašid Buća“ Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 20 Lip 2014 04:13

karate214bucaKarate, kao još jedan ilijaški popularan i atraktivan sport, obilježio je prvi dan Manifestacije kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani 2014“. U organizaciji najmasovnijeg i najstarijeg Karate kluba „Rašid Buća“ Ilijaš u kino sali u četvrtak sa početkom u 19 sati organizovano je polaganje za zvanja u mlađim kategorijama za čak 65 članova. Uz prisustvo brojnih roditelja i stručnu komisiju djeca su pokazala svoje umijeće, spretnost i šta su naučili u protekloj godini, te koliko su spremni za nova takmičenja i borbe.

- Večeras je održano polaganje u zvanju od žutog do plavog pojasa za djecu od šest do 15 godina. To se održava jednom godišnje i već nekoliko godina taj događaj je u sklopu Manifestacije „Ilijaški dani“. Ja i kolega trener Munir Ćabaravdić iz Karate kluba Maximum Vogošća činimo komisiju ispred Karate saveza BiH.Saglasni smo da damo pojase onoj djeci koja to zaslužuju, a oborimo one koji nisu zadovoljili, kazao je trener Raif Buća.karateot1

Opširnije...
 
Počelo otvoreno prvenstvo u stonom tenisu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 19 Lip 2014 16:40

prvenstvo2idPrvi sportski sadržaj ovogodišnje Manifestacije „Ilijaški dani“ je otvoreno prvenstvo u stonom tenisu u organizaciji Stonoteniskog kluba „Hašim Spahić“ . Turnir je otvoren danas u 17 sati u Sportskoj dvorani Ilijaš.

Stoni tenis je sport koji je prepoznatljiv u našem gradu i naši stonoteniseri i stonoteniserke, kako najmlađi tako i seniori bilježe značajne uspjehe, a ove su godine ušli i u Premijer ligu BiH. Na prvenstvu igraju isključivo članovi ilijaškog kluba, njih 25 u svim kategorijama. stopid

Opširnije...
 
U toku dana završni radovi na dijelu ulice 126 IB Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 19 Lip 2014 10:34

radovi2U toku dana će biti završeni radovi na dijelu ulice 126 IB,koji podrazumijevaju postavljanje završnog sloja asfalta ,te završni radovi na pješačkoj stazi.Na licu mjesta bio je i načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić.

-Ovo je veoma važna dionica jer će biti uspostavljena komunikacija od dijela Šetnice do Binga .Takođe ,riješen je i problem pješaka ,jer do sada na ovoj dionici nije bilo pješačke staze . Vrijednost radova je oko 100 hiljada KM.-kazao je načelnik Fazlić.radovi3

 

Glavni investitor ovog projekta je Direkcija za ceste KS,kojoj se načelnik posebno zahvalio jer je prepoznala značaj projekta. Nadzor nad izvođenjem radova vršio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a izvođač radova je firma Citarprodukt d.o.o.radovi1

 
Najveći ulov imao Aldin Omerović Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 19 Lip 2014 09:22

stracaJučer je na jezeru Starača u Ilijašu održano takmičenje ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo a u sklopu Osmih sportskih igara RVI KS.
Nastupile su ekipe iz osam opštinskih Udruženja RVI - Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Hadžići, Vogošća i Ilijaš.
Nakon tri sata takmičenja, prvo mjesto je zauzela ekipa RVI Hadžića, drugo mjesto ekipa RVI Vogošća a treće mjesto ekipa RVI Novi Grad.
Majstor sa ostvarenim najvećim ulovom je bio Omerović Aldin iz Vogošće koji je ulovio 1550 grama ribe.

 
<< Početak < « 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas251
mod_vvisit_counterJuče1998
mod_vvisit_counterOva sedmica2249
mod_vvisit_counterOvaj mjesec50249