• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Informacija o ekploataciji šume na području općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 30 Svi 2014 12:52

sumebihNa području općine Ilijaš Sarajevo-šume eksploatišu 46 posto ukupnog šumskog fonda KS-a, potvrdio je i Nevres Alispahić, izvršni direktor Oblasti za šumarstvo u Informaciji koja je prezentirana Općinskom vijeću Ilijaš.

Vijećnici su dali saglasnost na Odluku, kojima će se ekploatacija šume nastaviti u ovoj godini, a vršit će je ŠPP “Gornjebosansko”.

Ono što građani najviše traže je da se dio dobiti vrati u lokalnu zajednicu u kojoj se vrši eksploatacija i da se više ulaže u sanaciju i popravku puteva koji su, posebno u zonama ekploatacije, u velikoj mjeri uništeni ili oštećeni. Bitno je i da se ulaže u zaštitu i liječenje biljaka, te naravno pošumljavanje.

U 2013. godini nije bilo značajnijeg ulaganja u lokalnu infrastrukturu osim redovnog zimskog i ljetnog održavanja puteva i rekonstrukcije pojedinih putnih pravaca za što je utrošeno 113.300,46 KM.

Vijećnik Besim Gljiva iz Stranke za Srednje naglašava da je šume sve manje i to je vidljivo golim okom, uprkos tme što su sve nelegalne jedinice za sječu šume-pilane, koje su smatrane glavnim razlogom enormne sječe i nestanka ovog prirodnog resursa, zatvorene.

Opširnije...
 
Ilijaški odbojkaši na Balkanskom festivalu odbojke Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 30 Svi 2014 12:05

odbojkasiolimpijadaOdbojkaški tim Bosne i Hercegovine  vratio se sa Balkanskog festivala odbojke za djecu koji je održan u Istanbulu u spektakularnom ambijendu Zabavnog parka ''Vajland''. Ovo takmičenje je održano pod sloganom ''odbojka pobjeđuje''. Na takmičenju je učestvovalo 18 ekipa iz devet zemalja : Albanije, BiH, Bugarske, Makedonije, Grčke, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Turske. Vođa puta tima iz  Bosne i Hercegovine, Miloš Jelčić član Upravnog odbora OS BiH bio je prezadovoljan.
U sastavu tima BiH naš klub i našu Općinu predstavljala su tri dječaka: Ahmedspahić Abdullah, Barić Ivan i Kadrić Adin.
Ovi momci su dali veliki doprinos u osvajanju prvog mjesta za selekciju Bosne i Hercegovine.
Čestitamo ekipi Bosne i Hercegovine, a posebnono našim mladim odbojkašima.
"Uživali smo u svakom trenutku koji smo proveli na terenu ali i u samom Vajlandu, žao nam je što turnir nije trajao duže. Upoznali smo drugare iz drugih klubova u Bosni i Hercegovini, ali i iz drugih zemalja i ovo je sigurno događaj kojeg ćemo se dugo sjećati"  - rekao je mladi odbojkaš Ivan Barić.

 
Udruženje žena "Zlatne ruke" i BZK "Preporod" održali redovne Skupštine Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 30 Svi 2014 07:54

Udruženje žena "Zlatne ruke" – Ilijaš, održalo je Izvještajno-Izbornu Skuštinu, 28.05.2014. godine. Na ovoj sjednici je izabrano radno predsjedništvo, razmatran je i usvojen Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2013. godinu.
Ovo Udruženje je u prethodnoj godini ostvarilo prihode u iznosu od 30.217,99 KM.
Planom rada za 2014. godinu planirane su brojne aktivnosti, obzirom da je Udruženje započelo sa projektom osnaživanja žena ruralnog područja kroz edukaciju ručnih radova, osnovni cilj je realizacija projekta u 2014. godini. Ovo Udruženje će raditi i na očuvanju tradicionalnih gastro vrijednosti, adaptaciji prostora Bosanska Soba, organizovati što više zajedničkih zabava i izleta za sve članove Udruženja, održavanje sportskih igara sa Udruženjima iz regije i brojnim drugim aktivnostima.
U 2014. godini planirani su prihodi u iznosu od 35.000,00 KM. Plan rada za 2014. godinu kao i Finansijski plan za 2014. godinu su jednoglasno usvojeni.
Ova Skupština je bila i izborna, tako je Udruženje dobilo nove organe upravljanja i rukovođenja.

U BZK "PREPOROD", su također održali Izvještajnu Skupštinu. Jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu za 2013. godinu u kojem su prezentirane sve aktivnosti koje je ovo Udruženje provelo u 2013. godini. Usvojen je i Izvještaj o utrošku finansijskih sredstava za 2013. godinu, prema kojem je ovo Udruženje u prethodnoj godini ostvarilo prihode u iznosu od 23.204,90 KM. Programom rada za 2014. godinu planirana je posjeta sekcija Austriji radi održavanja prigodnih programa, jačanje dramsko-recitatorske sekcije, jačanje folklorne sekcije, koncert duhovne muzike povodom mjeseca Ramazana i brojne druge aktivnosti. Planirani prihodi u 2014. godini iznose 24.623,60 KM.
Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti g. Sanja Zagorac-Jozić je čestitala Udruženjima na uspješno zaključenoj 2013. godini, poželjela puno sreće i uspjeha u 2014. godini i istakla da će Općina Ilijaš podržati rad ovih Udruženja u skladu sa mogućnostima.

 
Održana 19. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 29 Svi 2014 14:05

vijece19219. put od konstituisanja, danas se sastalo Općinsko vijeće Ilijaš. Nakon što je usvojen Zapisnik sa prethodne sjednice Općinskog vijeća, u sklopu vijećničkih pitanja i inicijativa vijećnica g. Marioneta Ilić-Jureta je u vidu zaključka predložila da današnje viječničke dnevnice izdvoje za poplavama pogođena područja, što su vijećnici jednoglasno usvojili.U okviru treče tačke dnevnog reda vijećnicima i prisutnim je predočena Informacija o posljedicama izazvanim velikim kišnim padavinama u periodu 14.05.2014.-27.05.2014. godine na području Općine Ilijaš. Informaciju je izlagao pomoćnik načelnika u Službi za civilnu zaštitu g. Zdravko Barić, koji je istakao "da je u vrijeme padavina bilo angažovano 50 i 100 ljudi koji su vršili ručno čišćenje kanala, odvodnjavanje, te druge poslove iz oblasti zaštite i spašavanja, a također su svakodnevno bile angažovane mašine za raščiščavanje puteva, uređenju korita i prilaza do kuća, farmi i drugih objekata.  Privremeni smještaj jedne porodice obavljen je u Donjim Čevljanovićima, i za 4 porodice u Malešićima, a nakon kraćeg zadržavanja vraćeni su u svoje kuće. Na svu sreću ljudskih žrtava nije bilo, pričinjena je veća materijalna šteta, aktivirala su se brojna klizišta, nastali odroni. Trenutno je angažovana općinska Komisija na procjeni šteta, i do sad je ova Komisija zaprimila oko 40 zahtjeva, dok su na novonastala klizišta na području MZ Srednje izlazili predstavnici Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo u saradnji sa predstavnicima Geološkog zavoda iz Zagreba". Prisutnim se po ovoj tačci dnevnog reda obratio i Općinski načelnik g. Akif Fazlić, koji je istakao: "da smo se uspjeli odbraniti u periodu padavina i poplava zahvaljujući punom angažmanu stanovništva. Svi smo shvatili veličinu problema i taj angažman je onda došao sam po sebi. Pohvalio bi organiziran i koordiniran rad institucija, u onakvim uslovima nismo imali prekid vodosnadbijevanja, gotovo sve putne komunikacije su bile prohodne. U narednom period predstoji nam sanacija makadama, već smo pokrenuli izradu projekta za sanaciju vodotoka Ljubina i taj projekat bit će završen naredne sedmice.

Opširnije...
 
Stonoteniserski klub "Hašim Spahić" održao redovnu Izborno-Izvještajnu Skupštinu Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 29 Svi 2014 06:54

hasimspahicskupJučer je u sali Općinskog vijeća Ilijaš i Stonoteniserski klub "Hašim Spahić" održao svoju redovnu Izborno-Izvještajnu Skupštinu. Na Dnevnom redu našlo se 11 tačaka. Skupštinu je vodio potpredsjednik  radnog predsjedništva g. Velid Fazlić. Prije samog početka Skupštine prisutni su se prisjetili minutom šutnje i učenjem Fatihe, rahmetli Fikreta Fazlića, nedavno preminulog trenera ovog kluba.
Pored brojnih rezultata koji je ovaj klub ostvario u prethodnoj godini, ostvaren je najveći uspjeh ilijaškog sporta u istoriji, muška seniorska ekipa u sastavu Čustović Dino, Čustović Mirnes, Barić Danijel i Bušatlić Irhad, ostvarila je plasman u Premier ligu BiH za seniore.
Predsjednik kluba g. Senad Čustović, je pozdravio prisutne i istakao: "da je 2013. godina bila najuspješnija godina od postojanja kluba i da je klub stabiliziran i postavljen na čvrste temelje sa stabilnom finansijskom situacijom, obezbijeđenom infrastrukturom što čini čvrstu osnovu za još veći napredak u svakom aspektu koji jedan klub čini uspješnim klubom.
Ovaj klub ne čini uprava kluba, nego djeca i roditelji koji su i zaslužni za ovakve rezultate.
I na finansijskom polju ovaj klub je bio uspješan. U prethodnoj godini, pored redovnog finansiranja od strane Općine Ilijaš klub je dobio donacije u iznosu od 13.226,52 KM".
Programom rada kluba za 2014. godinu predviđeno je niz aktivnosti od kojih su najvažniji opstanak u Premier ligi BiH za seniore, učešće na raznim međunarodnim turnirima, uključivanje ženske ekipe mlađih kadetkinja u Drugu ligu Bih za seniorke i brojne druge aktivnosti.
Jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu kluba za 2013. godinu, Finansijski izvještaj, Program rada kluba za sezonu 2014/2015 godinu.

Obzirom da je ovo bila i Izborna skupština za predsjednika Skupštine izabran je dosadašnji predsjednik g. Ramo Marukić, za predsjednika kluba izabran je g. Senad Čustović, u Upravni odbor kluba izabrani su dosadašnji članovi: Buza Fahrudin, Fazlić Velid, Mašić Elmir, Spahić Semir i Matković Darko, u Nadzorni odbor kluba izabrani su ponovo dosadašnji članovi kluba: Tahir Gavranović, Dževad Čosić i Fadil Beganović.
Iz Službe za društvene djelatnosti čestitali su igračima i igračicama kluba na dosadašnjim rezultatima, poželili puno sreće u daljem radu i istakli da će Općina Ilijaš i dalje finansirati rad sportskih udruženja u skladu sa mogućnostima.


 

 
<< Početak < « 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


za stipendiranje izuzetno nadarenih učenika i studenata u 2018/2019


za stipendiranje učenika i studenata u stanju socijalne potrebe 2018/2019


Molba i izjava studenti školska godina 2018/2019


Molba i izjava Učenici školska godina 2018/2019

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas899
mod_vvisit_counterJuče2182
mod_vvisit_counterOva sedmica14919
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32484