• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Općinski načelnik upriličio prijem Stonoteniserskog kluba "Hašim Spahić" Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 07 Svi 2014 14:17

Načelnik Općine Ilijaš danas je u svom kabinetu upriličio prijem članova Stonoteniserskog kluba "Hašim Spahić", koji su osigurali plasman u Premier ligu.
Predsjednik Upravnog odbora kluba g. Senad Čustović, upoznao je načelnika da pored ulaska u Premier ligu, ovaj klub postiže zapažene rezultate, tako je u nedjelju na ekipnom državnom prvenstvu za mlađe kadete, mlađa ženska kadetska ekipa osvojila prvo mjesto i samim tim su postale državne prvakinje u kategoriji do 12 godina, te da se stoniteniseri ovog kluba pripremaju za Međunarodno takmičenje u Zagrebu "Zagi ping", koje će se održati od 15. do 18. maja. Čustović se zahvalio Općinskom načelniku i nadležnoj Službi za društvene djelatnosti na podršci koja se svakodnevno pruža ovom klubu, prisjetio se samog početka osnivanja i rada kluba i kako je ovaj klub započeo rad sa dva stola, dok danas imaju vrijednu opremu.
Čustović je istakao da Stonoteniserski klub danas ima sve uslove, kapacitete, talentiranu djecu i dvoranu na raspolaganju i da im je cilj naredne sezone da i ekipa djevojčica pristupi ligaškom takmičenju.
Ovom prilikom igrači su se prisjetili nedavno preminulog trenera, rahmetli Fikreta Fazlića, koji je i najviše zaslužan za uspjeh ovih mladih sportaša.
Općinski načelnik je čestitao na uspjehu i istakao da treba postavljati ambiciozne ciljeve, pa čak i onda kad se ne ostvare, urađeno je mnogo. Istakao je da će Općina pružiti podršku klubu u takmičenju u Premier ligi u skladu sa raspoloživim sredstvima jer je svakako cilj poboljšati imidž Ilijaša, a sport je idealna prilika da za to.
Ovom prilikom ovim mladim ljudima su uručeni i skromni pokloni.

 
Održana Osnivačka skupština Udruženja dijabetičara Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 06 Svi 2014 16:39

dijabopOsnivačka skupština Udruženja dijabetičara općine Ilijaš održana je danas u sali Općinskog vijeća Ilijaš. U posljednje vrijeme na području općine Ilijaš mnogo je oboljelih od dijabetesa, a poseban problem im predstavlja nedostatak udruženja i nedostatak dijabetologa. Inicijator osnivanja udruženja, koje bi barem malo poboljšalo trenutno stanje, je Safet Kolašinac.

- Za razliku od drugih općina za koje znamo da imaju već duži vremenski period udruženje, naša općina nema. Ne zna se ni tačan broj oboljelih, ali zna se da je taj broj veliki. Naš osnovni cilj je da se oboljeli okupljaju, druže i međusobno pružaju potporu. Primarni zadatak je da se obezbjedi dijabetolog u ilijaškom domu zdravlja, jer dijabetičari moraju ići u Sarajevo, što je dodatna poteškoća, rekao je na ovoj skupštini.

Medicinski radnik Biba Kahriman prisutnima je objasnila sve probleme sa kojima se susreću dijabetičari, ali i medicinski radnici u Ilijašu.

Opširnije...
 
Sutra počinje isplata penzija Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 06 Svi 2014 11:47

penzijeIsplata penzija u Federaciji Bosne i Hercegovine za april 2014. godine počinje 7. maja - saopćeno je danas iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.
Bit će izvršena po isplatnim koeficijentima kao i za prva tri ovogodišnja mjeseca, što znači da će najniža penzija iznositi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, a najviša 2.174,48 KM.
Za isplatu aprilske penzije, ukupno s troškovima isplate, potrebno je 153.000.000 KM.
Vlada Federacije BiH je izvršila transfer iz budžeta FBiH po osnovu obaveza za povoljnije penzije, posebni staž i ratu zaostalih obaveza, u iznosu od 18.349.783 KM, dok su preostala sredstva osigurana iz naplate doprinosa za PIO.

 
Inicijativa za formiranje Udruženja „Baza odgoja i obrazovanja“ Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 05 Svi 2014 09:11

odgojobrazovanjeU Ilijašu je formiran inicijativni odbor za osnivanje Udruženja građana „Baza odgoja i obrazovanja“. Udruženje okuplja većinom penzionisane prosvjetne radnike sa bogatim iskustvom u svojoj struci koji žele nastaviti prenositi znanje i doprinijeti poboljšanju obrazovnog procesa u općini Ilijaš.

Udruženje bi trebalo imati osnivačku skupštinu u narednih mjesec dana, a prve aktivnosti očekuju već tokom ovogodišnjeg ljetnog raspusta.

Opširnije...
 
Osnivačka skupština Udruženja dijabetičara Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 05 Svi 2014 05:38

Osnivačka skupština Udruženja dijabetičara općine Ilijaš održat će se u utorak 06. maja 2014. godine sa početkom u 17 sati u sali Općinskog vijeća Ilijaš. Pozivaju se građani oboljeli od dijabetesa da prisustvuju radu Skupštine.

 
<< Početak < « 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas871
mod_vvisit_counterJuče1489
mod_vvisit_counterOva sedmica11107
mod_vvisit_counterOvaj mjesec27797