• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Općina Ilijaš dobila novčanu pomoć od Općine Centar Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 04 Srp 2014 10:00

aidaVišečlana delegacija Općine Centar na čelu sa predsjedavajućim Općinskog vijeća g. Nedžadom Ajnadžićem danas je boravila u Općini Ilijaš. Razlog posjete je potpisivanje Protokole o realizaciji granta pod nazivom 'Pomoć drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća – Pomoć Općini Ilijaš", za koje namjene je Općina Centar izdvojila 10.000,00 KM za sanaciju šteta nastalih tokom proterklih vremenskih nepogoda na području  Općine Ilijaš.

G. Nedžad Ajnadžić je  rekao da je: "Općinsko Vijeće Centar na vanrednoj sjednici, održanoj 20. maja 2014. godine, podržalo prijedlog načelnika Općine Centar g. Dževada Bećirevića da se iz budžeta Općine Centar izdvoji 500.000 KM za pomoć stanovništvu područja ugroženih poplavama i klizištima, najprije susjednoj Općini Vogošća ali i drugim bosanskohercegovačkim općinama, a da o raspodjeli tih sredstava odlučuje Kolegij Općinskog vijeća zajedno sa Općinskim štabom civilne zaštite.
Iz ovog granta Općini Ilijaš je pripalo 10.000,00 KM a u narednom period Općinu Ilijaš ćemo pomoći sa još 10.000,00 KM koristeći zakonsku mogućnost izdvajanja sredstva solidarnosti koja se odnose na naknadu štete u Općinama koje su pogođene prirodnim nepogodama, a sve u cilju unaprijeđenja civilne zaštite".

G. Mustafa Resić, Savjetnik načelnika Općine Centa,r je istakao "da općina Centar ima društvenu odgovornost pomagati manjim i nerazvijenijim lokalnim zajednicama".

Zahvaljujući se na podršci i razumijevanju,općinski načelnik g. Akif Fazlić nije krio zadovoljstvo što je i Općina Centar prepoznala potrebe područja pogođenim elementarnim nepogodama.
"Svaki vid pomoći Općini Ilijaš je dobro došao, a Općina Centar, kao ekonomski razvijena Općina već duži vremenski period solidariše sa manje razvijenim Općinama".


 

 
Upis na fakultete UNSA do 7.jula Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Petak, 04 Srp 2014 08:14

U studijskoj 2014/2015. godini na fakultete i akademije Univerziteta u Sarajevu, odlukom Vlade Kantona Sarajevo, bit će upisano 6.027 studenata. Od ovog broja, studiranje za 2.708 studenata bit će finansirano sredstvima budžeta Kantona Sarajevo, a u okviru kojih će svoje mjesto za studiranje imati posebne kategorije studenata kojima je to pravo omogućio Zakon o dopunskim pravima boraca KS-a.

Opširnije...
 
Počela isplata dječijih dodataka i naknada porodiljama Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 03 Srp 2014 12:12

Ministarstvo za rad, socijalnu politku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo obavještava korisnike koji su ostvarili prava po osnovu zaštite porodica s djecom u KS da je danas počela isplata majskih novčanih naknada koje će se nastaviti sukcesivno isplaćivati svim općinskim službama ovog kantona.

Opširnije...
 
11. juli -Dan žalosti Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 03 Srp 2014 06:03

danzalostiVlada Federacije BiH je donijela odluku kojom se 11. juli 2014. godine - Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, proglašava Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade FBiH i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Medijske kuće na teritoriji Federacije BiH, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na teritoriji Federacije BiH, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Sjećanje na genocid, veliko poštovanje prema žrtvama genocida, kao i briga o njihovim porodicama velika je i stalna obaveza ove Vlade FBiH na čemu kontinuirano radi, rečeno je danas na 123. sjednici Vlade FBiH.

 
Uplaćene naknade korisnicima socijalne zaštite Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 02 Srp 2014 08:18

Ministarstvo za rad, socijalnu politku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo obavještava korisnike socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo da mogu podići svoje naknade sa tekućih računa u odabranim bankama. Resorno ministarstvo je za ovu namjenu uplatilo sredstva u iznosu od 1.132.290,00 KM, na ime naknada navedenim korisnicima za maj 2014. godine.

Opširnije...
 
<< Početak < « 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Javni poziv
 
 
 Prijavni obrazac
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1168
mod_vvisit_counterJuče1604
mod_vvisit_counterOva sedmica1168
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28176