• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Materijali za XXV sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XXV sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

 Materijali za XXV sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
Božićna čestitka Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 24 Pro 2014 09:33

Povodom nastupajućeg kršćanskog praznika, Božića, Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš g. Damir Filipović, uputili su čestitku u kojoj se navodi:

0 bozic"Svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke povodom najradosnijeg kršćanskog praznika Božića. Želimo da i ove godine radost Božića i njegova duhovna poruka bude poticaj za usmjeravanje svih aktivnosti prema zajedničkom životu, toleranciji, te kulturnom i duhovnom prosperitetu naše Općine.

Neka Vam ovaj praznik donese mir, radost i zajedništvo, te da Božić dočekate u sreći i zadovoljstvu u krugu najbližih.

Čestit Božić".

 
Promovisana Monografija šehida i poginulih boraca općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 23 Pro 2014 19:44

urucenjeknjiga2Promocija knjige „315 istina o slobodi-monografija šehida i poginulih boraca općine Ilijaš 1992.-1995. godina“, kao jedan od najznačajnijih i najvrednijih projekata Općine Ilijaš u poslijeratnom periodu upriličena je u kino sali JU „Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš“.

Ova Knjiga je vječni i veliki spomenik najhrabrijim sinovima Ilijaša koji su za njegovu odbranu, zaštitu cijele Bosne i Hercegovine dali svoje najsvetije- svoje živote.

Ferida Dilberović živi sama, s tugom i sa uspomenama provodi dane u Ilijašu. U proteklom ratu poginuo joj je sin jedinac.promotori

- Muž mi je poginuo kada mi je sin imao tri godine. Sama sam ga odgajala, školovala. Bio je treća godina fakulteta kada je poginuo. Ogromna je to tuga i rana koja uvijek peče. Ali, mora se živjeti, desilo se što je suđeno iako se nikada ne možemo pomiriti. Ne mogu zaboraviti svog sina, njegove suborce koji su išli svaki dan gladni, bosi i žedni i branili zemlju. Najbolje roditelji koji su ih ispraćali sa strepnjom da li će se vratiti razumiju, i eto došao je dan kada se moj sin nije vratio. Često odem na Šehidsko mezarje u Brezi i prisjećam se i pričam sa svojim djetetom. Pred sami kraj rata je poginuo, kada se čovjek najmanje nadao. Ova Monografija puno mi znači. Hvala i načelniku koji je ovo podržao i svima koji su učestvovali u pisanju ove knjige, mogu je u svojoj samoći čitati i prisjećati se dok sam živa, kazala je kroz suze gospođa Dilberović, majka šehida Almira Dilberovića, za Radio Ilijaš.

U Ilijašu ima porodica koje su dale četiri šehida ili tri šehida, majki i očeva koje su izgubili jedino dijete. Svaka od 315 rana boli majke, očeve, sestre, braću, djecu koja nisu ni upoznale svoje očeve...

- Ovo je bio naš dug prema porodicama šehida i obaveza prema budućim generacijama da prenesemo jednu istinu u kojima je 315 naših građana dalo život za slobodu, za državu Bosnu i Hercegovinu. Da prenesemo ono što i sam naslov potencira, 315 istina o slobodi iz perioda 92.-95. godina. Generalna istina je da je to bio rat protiv agresije, odbrambeno-oslobodilački rat protiv napada na suverenu međunarodno priznatu državu i ta istina je satkana od hiljada i hiljada datih života, a među tim brojem je i 315 o našim građanima koji su kao šehidi branili i odbranili ovu državu i omogućili nama da slobodno živimo i gradimo bolju budućnost Bosne i Hercegovine, kazao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić. Općina Ilijaš je u potpunosti finansirala ovaj projekat i štampanje 1000 primjeraka koje su dijeljene porodicama prilikom promocije.

Promociji je prisustvovao veliki broj porodica šehida i poginulih boraca, rodbine, prijatelja, ratnih drugova i komandanata, zvaničnici lokalne vlasti i promotori Monografije : Nijaz Spahić, Muriz Kučinar, Avdo Huseinović i Semir Spahić.

Opširnije...
 
Otvorena sportska ploha u Starom Ilijašu Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Ponedjeljak, 22 Pro 2014 13:32

sportska plohaU Starom Ilijašu danas je svečano otvorena novoizgrađena sportska ploha. Otvaranju su prisustvovali Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, predstavnici mjesnih zajednica sa područja općine Ilijaš, učenici Osnovne škole “Stari Ilijaš“, te gosti i građani MZ Stari Ilijaš.

Prisutim se obratio ministar kulture i sporta KS Ivica Šarić, koji se zahvalio Općini Ilijaš na odličnoj saradnji te je ujedno naglasio važnost izgradnje ovakih sportskih kapaciteta: “Ovakve prilike uvijek čine veliko zadovoljstvo, kada mladima, djeci i omladini možemo pružiti prostor gdje će se zanimati lijepim stvarima a ne onima koji će ih odvesti u lošem smjeru. Ministarstvo kulture i sporta KS, odnosno Vlada KS je napravila na desetine sportskih ploha u proteklih par godina, ali treba naglasiti da bi ih bilo mnogo više da su bli riješeni imovinsko-pravni odnosni u određenim općinama i mjesnim zajednicama. Posebno je značajno da se ovakvi tereni što više grade u općinama koje su udaljene od grada, budući da oni imaju manje ovakih prostora i mogućnosti za sport i rekreaciju. Izgradnom sportske plohe u Starom Ilijašu stvorili smo mnogo bolje uvjete za rekraciju i zdrav stil života stanovnicima općine Ilijaš.“ploha

Finansiranjem projekta izgradnje sportske plohe, Općina Ilijaš i Ministarstvo kulture i sporta KS pokazuju svoju opredjeljenost da mladima, djeci i sportskim klubovima stvore što bolje uvjete za bavljenje sportom. Priisutim se obratio načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, koji je izrazio posebno zadovoljstvo povodom završetka radova na izgradnji sportske plohe: “Već ranijih godina Regulacionim planom Općine Ilijaš definisana je izgradnja sportske plohe u Starom Ilijašu. Općina Ilijaš uspješno je riješila imovinske odnose, pripremila projektnu dokumentaciju i evo u 2014.godini uspjeli smo zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo i Ministarstvom kulture i sporta zajednički obezbjediti sredstva za izgradnju ovog sportskog kompleksa. Budući da se radi o veoma gusto naseljenom mjestu jako je bitno da imamo što više ovakvih objekata i sadržaja, koji će omogućiti djeci da na jedan aktivan način provode svoje slobodno vrijeme i djetinjstvo.“

Opširnije...
 
Održan Božićni koncert u organizaciji HKD Napredak Ilijaš-Vogošća Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 19 Pro 2014 08:15

djed-mraz-300x168U prepunoj kino sali Kulturno-sportskog centra Ilijaš, održan je Božićni koncert u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Napredak“ Ilijaš-Vogošća. Koncertu su prisustovali brojni gosti, predstavnici lokalnih vlasti općine Ilijaš, predstavnici javnih i kulturnih ustanova, privrednici, udruženja i mediji.
Tom prigodom, organizovan je kulturno-zabavni program u kojem su nastupili: Hor “Caritosavci“ koji su se u duhu Božića predstavili sa pjesmama “Božić bijeli“,“Tiha noć“,“Radujte se narodi“ i “Zvončići“, Kulturno umjetničko društvo “Ilijaš“ koje je nastupilo sa dvije koreografije “Igre i napjevi iz Kraljeve Sutjeske“ i “Igre iz Kreševa“, zatim učenici podružne škole Kamenica sa igrokazom pod nazivom “Harry Potter u našoj školi“, te najmlađi učesnici Tabaković Hana, Tabaković Muhamed, Đogo Darijo, Đogo Minea, Bartula Arijan, Bartula Anastasija i Bartula Laura, koji su izveli nekoliko recitacija i oduševili sve prisutne.napredak1-150x150
Ugodnu Božićnu atmosferu upotpunio je i nastup HKD “Bećarac“ iz Lepenice, koji su se predstavili sa veoma raznoversnim repertoarom starogradskih pjesama. Brojnu publiku i goste posebno je oduševio nastup Mehe Tabakovića i Muje Mešetovića, koji su uz pratnju benda “Besane noći“ kroz nekoliko pjesama podsjetili na značaj rodnog kraja i uspomena.

Opširnije...
 
<< Početak < « 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu


Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1490
mod_vvisit_counterJuče1778
mod_vvisit_counterOva sedmica13858
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28451