• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Pripreme za Dan Općine Ilijaš u toku Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 04 Velj 2015 12:49

dan općineDanas je u Kabinetu Općinskog načelnika održan 2. radni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Naime, Dan reintegracije Općine Ilijaš je 29. februar 1996. godine, i taj dan se obilježava kao Dan Općine Ilijaš.
Za obilježavanje Dana Općine, Organizacioni odbor usvojio je Nacrt Programa aktivnosti za obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti sa finansijskim planom o čemu će javnost biti naknadno upoznata.

 
Posjeta Džematskog odbora Mrakovo Općinskom načelniku Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 04 Velj 2015 10:45

mrakovoDanas je Općinskog načelnika posjetio imam Džemata Mrakovo ef. Sejid Strika i Predsjednik Džematskog odbora g. Adem Alić. Naime, Džematski odbor Mrakovo je nedavno formiran i ovo je bila prilika da predstavnici upoznaju Općinskog načelnika o planiranim aktivnostima u narednom periodu i uspostavljanju novih oblika saradnje.
Predstavnici Džematskog odbora Mrakovo zahvalili su se Općinskom načelniku i uručili zahvalnicu na dosadašnjoj pomoći i saradnji.
Načelnik je čestitao na formiranju džemata, poželio im uspješan rad, istakao zadovoljstvo upriličenim susretom i izrazio spremnost za nastavak dalje saradnje sa ovim Džematom.

 
Uspješno realizovan projekt "Igrom do prijateljstva" Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 03 Velj 2015 15:25

carpedioem1Projekt “Igrom do prijateljstva“, koji su realizovali članovi i članice omladinske organizacije “Carpe diem-Iskoristi dan“ iz Ilijaša uspješno je priveden kraju. Tom prilikom organizovana je završna manifestacija u prostorijama MZ Mrakovo, na kojoj su predstavljeni postignuti rezultati te su gosti mogli uživati u kulturno-zabavnom programu koji su pripremili polaznici radionica sa volonterima. Izvedena su dva igrokaza, ples te je prikazana i dječija izložba likovih radova. Za realizaciju i uspjeh ovog projekta zaslužni su vrijedni volonteri omladinske organizacije “Carpe diem-Iskorisiti dan“, ali i stanovnici MZ Mrakovo , koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj. Prisutim se obratila predsjednica Udruženja Elma Čutura, koja je izrazila veliku zahvalnost svim roditeljima i djeci, te naglasila da je ovo tek početak u realizaciji mnogobrojih projekata za djecu i mlade na području općine Ilijaš i MZ Mrakovo. carpe-diem-300x224Prisutim se obratio i predsjednik MZ Mrakovo Mehmed Smajlović, kojem je uručena i zahvalnica za nesebičnu podršku u osnivanju omladinske organizacije “Iskoristi dan-Carpe Diem“ te za pruženu pomoć u realizaciji ovoga projekta. Zahvalnice su uručene i učesnicima projekta “Igrom do prijateljstva“ uz skromne poklone za najbolje polaznike.

Opširnije...
 
Održana 26. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 29 Sij 2015 14:05

vijece26Na Dnevnom redu 26. sjednice Općinskog vijeća našlo se 20 tačaka. Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne sjednice i usvojenog Dnevnog reda, vijećnici su razmatrali i usvojili prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene 1 m² korisne stambene površine u stambenoj izgradnji na području općine ilijaš za 2015. godinu, a na osnovu prosječne građevinske cijene iz prethodne, 2014. godine po 1 m² korisne stambene površine u stambenoj izgradnji na području Općine Ilijaš. Služba za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove je predložila da prosječna konačna građevinska cijena 1 m² korisne stambene površine u stambenoj izgradnji na području Općine Ilijaš. u 2014. godini iznosi 800,00 KM, odnosno da se, uz malo umanjenje, zadrži na nivou iz 2013. godine, obzirom da u prethodnoj godini nije bilo neke značajnije stambene gradnje na području općine koja bi uticala na izmjenu cijene korisne stambene površine, a i činjenicu da je Odlukom o građevinskom zemljištu utvrđeno šest zona građevinskog zemljišta i svako povećanje cijene 1m² znatno povećava naknadu za pogodnost građevinskog zemljišta, za što u ovom periodu nije realno vrijeme.
Usvojen je i prijedlog Odluke o visini bazne cijene za određivanje naknade za uređenje građevinskog zemljišta na području općine ilijaš za 2015. godinu i ovom Odlukom prosječna cijena uređenja građevinskog zemljišta po 1 m² korisne površine na području općine Ilijaš u 2015. godini iznosi 200,00 KM. Služba za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove je predložila da prosječna cijena uređenja građevinskog zemljišta iznosi 200,00 KM po 1 m² korisne stambene površine, rukovodeći se cijenama koje su nudili izvođaći radova za izgradnju infrastrukture na području općine Ilijaš za 2014. godinu po 1m².
Na petoj tačci Dnevnog reda našla se Odluka o utvrđivanju raspona cijena za neizgrađeno građevinsko zemljište prema zonama građevinskog zemljišta u Općini Ilijaš za 2015. godinu, prema zonama građevinskog zemljišta utvrđenim Odlukom o građevinskom zemljištu Općine Ilijaš i to: za I zonu od 50,00 KM do 100,00 KM po 1m², za II zonu od 35,00 KM do 80,00 KM po 1m², za III zonu od 20,00 KM do 50,00 KM po 1m², za IV i V zonu od 8,00 KM do 20,00 KM po 1m² i za VI zonu od 3,00 KM do 10,00 KM po 1m².
U Industrijskoj zoni " Luka ", u cilju podsticanja investicija, određuje se raspon cijena neizgrađenog građevinskog zemljišta i to : od 25,00 do 35,00 KM po 1m². Kao osnovni parametar za određivanje raspona cijena neizgrađenog građevinskog zemljišta uzete su prosječne prometne vrijednosti zemljišta na lokalitetima po zonama građevinskog zemljišta utvrđenim važećom Odlukom o građevinskom zemljištu Općine Ilijaš, a prema pokazateljima Komisije za procjenu i promet nepokretnosti Općine Ilijaš. Ova Odluka jednoglasno je usvojena.
Potrebnu većinu glasova dobila je i Odluka o davanju saglasnosti za potpisivanje Ugovora o ustupanju opreme za prikupljanje otpada na korištenje Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "RAD" d.o.o. Sarajevo koju je općina Ilijaš dobila kao donaciju od Švedske Ambasade u Bosni i Hercegovini, a u okviru sprovođenja Općnskog programa upravljanja čvrstim otpadom u Bosni i Hercegovini.
Usvojen je i prijedlog Odluke o jedinstvenom matičnom području, kojom se određuju matična područja za koja se vode matične knjige rođenih, umrlih i državljana za naseljena mjesta na teritoriji općine Ilijaš.
Prijedlog Odluke o ustupanju na korištenje zemljišta i objekta planinarskog doma u izgradnji, "Krivajevići" u Krivajevićima, Općina Ilijaš, Udruženju planinarsko društvo “Bijambare” Ilijaš je jednoglasno usvojen.
Ovom Odlukom Općina Ilijaš se obavezuje da će ustupiti bez naknade na korištenje zemljište i objekat planinarskog doma u izgradnji, Udruženju Planinarsko društvo “Bijambare” Ilijaš na period od 15 godina počev od 15.02.2015.godine do 15.02.2030.godine. Udruženje Planinarsko društvo “Bijambare” Ilijaš se obavezuje da će:
predmetni objekat koristiti isključivo u skladu sa namjenom određenom i utvrđenom za planinarski dom, prije svega s ciljem uspostavljanja regionalnog centra za planinarsko-ekološku edukaciju, rekreaciju i odmor djece, omladine i ostalih ljubitelja i simpatizera planinarstva i ekologije, nastaviti sa daljim opremanjem objekta u roku od 5 godina završiti radove na izgradnji i opremanju predmetnog planinarskog doma.
Na ovoj sjednici usvojene su dvije Odluke o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu putem javnog nadmetanja radi izgradnje proizvodno-poslovnog objekta, radi proizvodnje i sklapanja  mašinskih dijelova za liftove i za izgradnju poslovnog objekta.
Usvojena su i rješenja iz imovinsko-pravne oblasti, kao i Prijedlog zaključka Službe za boračko-invalidsku zaštitu, kojim se odobravaju novčana sredstva u iznosu od 30.000,00 KM za 2015. godinu na ime pomoći licima koja se nađu u stanju socijalne potrebe, a svoja prava ne mogu ostvariti putem Službe socijalne zaštite Općine Ilijaš.
Izvještaj o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća za 2014. godinu kao i Izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku za 2014. godinu, jednoglasno su usvojeni.

 
SERDA i općine realizuju zajednički projekat podrške razvoju privrede Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 29 Sij 2015 12:36

AKIF-FAZLIC-300x226Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA predstavila je projekt “Podrška razvoju brzorastućih malih i srednjih preduzeća (MSP) i lokalnog poslovnog okruženja”, koji finansira Evropska unija (EU). Projekt će narednih 16 mjeseci provoditi SERDA u saradnji s Općinama Ilijaš, Vogošća, Novi Grad Sarajevo, te Udruženjem poslovnih savjetnika (LESPNet).

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić zahvalio je SERDA-i i predstavnicima Delegacije EU u BiH za pokretanje projekta čiji je cilj jačanje kapaciteta lokalnih uprava u segmentu ekonomije, te pružanje podrške razvoju brzorastućih MSP-a. serda

Opširnije...
 
<< Početak < « 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu


Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1027
mod_vvisit_counterJuče1794
mod_vvisit_counterOva sedmica8159
mod_vvisit_counterOvaj mjesec24516