Svečanom priredbom obilježen 26. rođendan Osnovne škole “Hašim Spahić”

Ovog majskog petka u dvorištu Osnovne škole „Hašim Spahić“ Ilijaš izvedena je priredba povodom obilježavanja 26. godišnjice ove odgojno-obrazovne ustanove. Direktor Nihad Salkić i nekoliko uposlenika program obilježavanja počeli su jučer obilaskom mezarja rahmetli majora Hašima Spahića u Brezi po kojem škola i nosi ime, te odali počast učenjem Yasina i Fatihe. Sama priredba počela je intoniranjem himne i odavanjem počasti Hašimu Spahiću, rahmetli direktoru Asimu Gurdi i svim uposlenicima koji više nisu među živima.

Direktor Salkić u izjavi za Radio Ilijaš naglašava da je posebno sretan što nakon dvije godine zbog pandemije, u dvorištu i učionicama škole može se ponovo čuti dječija graja i smijeh. Konstantno se radi na poboljšanju i unapređenju odgojno-obazovnog procesa realizacijom mnogobrojnih većih i manjih projekata.

- Koliko smo radili u prethodnom periodu govore rezultati naših učenika, srednja ocjena u prethodnoj školskoj godini bila je 4,56. Na mnogim takmičenjima u ovoj godini postigli smo izvanredne rezultate iz geografije, fizike, matematke, tehničke kulture, informatike, islamske vjeronauke i drugih predmeta. Zahvaljujem se predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Općine Ilijaš i Kantona Sarajevo što prepoznaju značajne infrastrukturne objekte u našoj školi jer smo u jednom od najtežih trenutaka uspjeli da završimo produženi boravak. Imamo obećanje i da će se realizirati projekat rekonstrukcije školskog igrališta što će biti kruna našeg rada. Općina Ilijaš nas podržava kroz male projekte, jučer smo potpisali ugovor sa načelnikom Fazlićem i bit će obezbjeđena sredstva za opremanje kabineta informatike, rekonstrukciju podnih površina, nabavku novih pancerica za školu skijanja i projekte koji će omogućiti našim nastavnicima i učenicima da bolje i kvalitetnije izvršavaju svoje obaveze.

Nakon direktora Salkića prisutnima se obratila pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš Sanja Zagorac – Jozić, čestitavši dan škole, kao i odlične rezultate učenika ostvarene na brojnim takmičenjima, te obećavši dalju podršku Općine Ilijaš projektima koji znače stvaranje optimalnih uslova za odgojno – obrazovni rad.

– Puno mi je srce kada vas vidim u ovolikom broju jer svi smo se uželjeli nastupa, priredbi i ovih lijepih izvedbi učenika i recitacija. Općina Ilijaš ima izuzetnu saradnju sa menadžmentom ove škole i nastavili smo davno započete projekte, preostalo je još školsko igralište. U toku je tenderska procedura za odabir projektanta koji će uraditi projekat za izgradnju novog igrališta savremenim materijalima i vjerujem da ćemo u naredne dvije godine to uspjeti realizovati, kazala je, između ostalog, Zagorac – Jozić.

U programu su se predstavili vrijedni učenici brojnih sekcija škole: dramske, recitatorske, ritmičke, folklorne i drugih poslavši u svojim nastupima poruke o ljepoti drugarstva, snazi ljubavi, važnosti sporta, sticanja znanja, važnosti ekologije i tradicije.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba