Previous Next

Dodijeljeni Ugovori o finansiranju za 14 sportskih udruženja sa područja općine Ilijaš u iznosu od 162.000 KM

U velikoj sali Općine Ilijaš upriličeno je potpisivanje i dodjela Ugovora o finansiranju i sufinansiranju 14 udruženja iz oblasti sporta sa područja općine Ilijaš. Sredstva u iznosu od 162.000 KM osigurana su iz budžeta Općine Ilijaš za 2022. godinu.

Odlukom o godišnjoj raspodijeli sredstva su raspoređena u ukupnoj vrijednosti od 162.000 KM, s tim da je 14.000 KM ostavljeno u rezervi kojom raspolaže općinski načelnik za nagrade, podršku reprezentativcima, organizaciju međunarodnih turnira, odlaske na međunarodne turnire, priznanja ili jednokratne pomoći za provođenje aktivnosti od intresesa za općinu Ilijaš. Pored ovih sredstava još 20.000 KM je planirano za održavanje Gradskog stadiona u Ilijašu, gdje se trenutno izvode radovi na sanaciji travnatog terena.

Dodijeli su prisustvovali predstavnici sportskih udruženja, općinski načelnik Akif Fazlić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić i stručna saradnica za zdravstvo, sport i kulturu u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Salkuna Salihović.

Općinski načelnik Akif Fazlić je čestitao udruženjima na rezultatima koje su ostvarili u protekloj godini i naglasio da Općina Ilijaš izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta i sportske infrasturkture te da su sportisti jedni od najboljih ambasadora naše općine.

Pomoćnica načelnika Sanja Zagorac – Jozić je izrazila zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Ugovora, te čestitala sportskim udruženjima na značajnim rezultatima. "Ovo je godina koja će sigurno biti zapamćena po ulaganju u sportsku infrastrukturu. Pored Gradskog stadiona planirani su radovi na uređenju terena sa umjetnom travom u saradanji sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine, gdje ćemo implementirati projekat u saradnji sa UEFA-om. Značajne su i aktivnosti na obezbjeđenju sredstava za utopljavanje Sportske dvorane u Ilijašu. To je investicija vrijedna 600.000 KM i nadamo se da ćemo je uspjeti realizovati putem općinskog budžeta, sredstava Fonda za zaštitu okoliša Federacij BiH, UNDP-a i sredstava Ministarstva prostorog uređenja Kantona Sarajevo. Iskoristila bih ovu priliku da čestitam svim sportskim udruženjima na njihovim izvanrednim rezultatima svih ovih godina. Prethodnu godinu bih izdvojila kao posebnu jer su naši najmlađi karataši osvojili dvije balkanske medalje, zatim su odbojkašice igrale play-off za ulazak u Premijer ligu, a od jučer imamo i državnu juniorsku prvakinju u stonom tenisu", kazala je pomoćnica Zagorac – Jozić.

Predstavnici sportskih udruženja izrazili su zahvalnost na dodjeljenim finansijskim sredstvima, kao i na pružanju podrške u radu svih sportskih klubova.

"Zahvalio bih se općinskom načeniku, ali i cijeloj Općini na podršci koju kontinuriano izdvajaju za sport. Ova podrška nam mnogo znači sa aspekta razvoja i samog funkcionisanja kluba, a to ujedno znači i nesmetano funkcionisanje cijelog sporta na području općine Ilijaš. Kada je u pitanju operativni rad, ova sredstva će nam svakako pomoći", poručio je Damir Beširević iz NK Ilijaš.

"Ova sredstva su inicijalna da se obezbijede dvorana, plaćaju utakmice i troškovi kojim se obezbjeđuje aktivnost naših igrača, prvenstveno radi sklanjanja s ulice. Posebno se zahvaljujem općinskom načelniku, kao i pomoćnici u Službi za društvene djelatnosti gospođi Sanji Zagorac – Jozić. Nadam se da ćemo opravdati ovu podršku. Svim sportskim klubovima želim puno sreće u budućem radu, a naročito KK Mladost“, kazao je Ibrahim Jašarević iz KK Mladost.

U 2022. godini iz budžeta Općine Ilijaš će se finansirati sljedeća sportska udruženja: NK “Ilijaš” sa 40.000 KM, Odbojkaški klub “Ilijaš” 30.000 KM, NK “Jedinstvo” Ljubinići sa 12.000 KM za trenažni i takmičarski ciklus i dodatnih 6.000 KM sa budžetske stavke za održavanje sportskog objekta, STK “Hašim Spahić” 15.500 KM, Karate klub “Rašid Buća 12.500 KM, KK “Mladost” Ilijaš 9.000 KM, Atletski klub “Ilijaš” 7.000 KM, "Škola fudbala Tempo Ilijaš" 7.000 KM, Sportska akademija Ilijaš 7.000 KM, Taekwando klub "Ilijaš" 6.000 KM, Centar borilačkih vještina "Bunkai" Ilijaš 5.000 KM, Planinarsko društvo "Bijambare" Ilijaš 2.000 KM, Auto-moto klub “Ilijaš” 1.500 KM i za "Bistro" Ilijaš 1.500 KM.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba